maanantai 30. marraskuuta 2015

Yli kilo lunta

Voi tätä joulun odotusta! Sata ideaa mitä haluaisi tehdä, aika vaan käy vähiin. Onneksi vuoden kuluttua tulee uusi mahdollisuus. :)

Ja mitäkö olen nyt saanut tehtyä. No lumiukkoja!Ohjetta näihin ei ollut, vain kuva jonka olin nähnyt jossain.Lankoina 7 Veljestä, Janne ja Ville. Langankulutus kaikissa yhteensä 1374 grammaa.

Yksinkertainen ohje on seuraavanlainen.
Puikot 3,5. Luo mustalla 48 silmukkaa. Neulo 15 krs joustinta, 1o 1n. Älä katkaise mustaa lankaa. Neulo sinisellä 3 krs oikein. Katkaise sininen ja neulo mustalla 12 krs oikein. Poimi työn takaa, eli sukan sisäpuolelta apupuikolle silmukat ensimmäiseltä sinisen jälkeen neulotulta mustalta kerrokselta ja neulo jokainen varsinainen työssä oleva silmukka ja juuri poimittu saman silmukan emosilmukka yhteen. Minä poimin silmukat aina yksi puikko kerrallaan ja kun olin sen neulonut, poimin seuraavan puikollisen. Näin saat tehtyä silinterihatun lierin. Katkaise musta lanka ja neulo valkoisella 20 krs oikein. Seuraavaksi neulo kuusi kerrosta siten, että neulot 1oikein sinisellä, 1oikein valkoisella, 1o s, 1o v,...   Siitä tuli nilkan pystyraidat. Katkaise sininen lanka. Loppu tehdään valkoisella. Seuraavaksi kantapää, tein osaan vahvistetun, osaan ristiinvahvistetun ja joihinkin ihan yksinkertaisen. Valitse mieleisesi ja neulo. Jalkaterän tein ihan normisti, varpaissa sädekavennus. Lopuksi päättelin langat ja ompelin mustalla vinon suun ja silmät, oranssilla porkkananenän.

Nyt jään odottelemaan millaisia lumiukkoja teidän muiden lankakinoksista syntyy. :)


16 kommenttia:

 1. Voi ihanuus, kuinka somia lämmittäviä lumiukkoja! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania , noista tulee mieleen tämä lasten laulu....."lumiukot, lumiukot ne ketjussa kulkee,nysäpiipun, nysäpiipun suuhunsa sulkee, olalle ne taputtavat ystävää ja veikkaa, hangella heittävät kupperiskeikkaa "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee mieleen se animaatioelokuva Lumiukko, joka esitetään aina jouluaattona. :)

   Poista
 3. Voi sentään, taitaa olla ihanimmat villikset piiitkään aikaan mitä olen nähnyt :) Lumiukko animaatio minullekin tuli mieleen, se on se joulun "pakollinen" tv-ohjelma ollut jo vuosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta, ei kovin konstikkaat tehdäkään. :)

   Poista
 4. Voi apua mikä tehdas sinulla on ollut marraskuun ajan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä ei nyt aikaa riittänyt tämän kuun huiviin. :)

   Poista
 5. Hui kun on monta upeaa lumiukkoa! :) Liitynpäs muuten lukijaksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin näitä näpertää Tampereellakin kun tavattiin. Ihanaa että alat lukijaksi, tervetuloa! :)

   Poista