lauantai 12. elokuuta 2017

TdS stage 3 ja punaisten laatikoiden paine

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Kellot käyvät ja minuutti minuutilta lähestytään keskiyötä, jolloin lähtölaukaus pamahtaa ympäri maailman. Linjoilla tulee olemaan ruuhkaa kun lähes 1700 osallistujaa yrittää saada mahdollisimman hyvän paikan lähellä lähtöviivaa. Pieniltä horjahduksilta ei voi välttyä ja niinpä osa joutuu odottamaan jopa minuutin ennen kuin saavat ohjesivun aukeamaan. 


Ohjeen ensimmäinen tehtävä, silmukoiden luominen, tuo monelle kilpailijalle etapin ensimmäisen hidasteen. Pari klikkailua ja hetki opetusvideota niin päästään alkuun. 


Tässä vaiheessa kilpailijan on tehtävä myös vaikea päätös. Valitsenko helpomman reitin ja olen maalissa ehkä hieman nopeammin, vai teenkö mutkat jotka mahdollisesti hidastavat mutta antavat ylimääräisen pisteen lopputulokseen. 

Ja matka jatkuu läpi uusien vaihtoehtojen, jotka näyttävät houkuttelevilta, mutta joihin tds-kisaaja ei saa sortua. Kisaajan on joka hetki pidettävä vaaditut minimit mielessä ja tuijotettava punaisten laatikoiden ohjeita. Jos niistä lipsuu, on hylkäys varma. 


Yhdeksänkymmenen asteen kulmaa lähestyttäessä kisaaja tekee kohtalokkaan virheen, hän ei huomioi neljän silmukan siirtoa. Hän ohittaa kohdan ja huomaamattaan ajautuu sivuliirtoon. Kantapään valmistuttua iskee paniikki, ojassa ollaan ja kilpasiskot ajavat ohitse. Edessä on rankkaakin rankempi sakkokierros, kantapää on otettava uusiksi. 

Kantapäiden jälkeen kiilat, sitten pitkä suora jonka voi mennä kaasu pohjassa. Maaliviivojen jo häämöttäessä leveät nauhat, enää loppukirinä silmukoinnit ja maalissa!! 


Malli Indecisions by Adrienne Fong. Lankana Handu. Langankulutus 79 grammaa.

Sitten vaan odottelemaan seuraavaa etappia.

2 kommenttia: