maanantai 2. syyskuuta 2019

Jämät järjestyksessä

Jämälangat saattavat toisinaan olla pieni ongelma. Pirjo Iivosen uusimman kirjan, Jämälankasukat, myötä tuokin neulojia piinannut ongelma poistuu. Testineuloin kirjaan muutamat sukat, mutta mihin lie tuo aika kulunut, että vasta nyt saan ne tänne päivitettyä. Kaikki seuraavat sukat on neulottu Novitan Seitsemän veljestä -langasta.


Ensimmäisenä Tuulensuu. Tämä malli on todella kiitollinen jämäsyöppö. Valitsin näihin punasävyisiä keränloppuja, joita sainkin kulumaan kivasti. Tein sukista samanlaiset, mutta varmasti tosi hauskat tulisi myös jos laittaisi jokaisen raidan eri värillä. Lankaa näihin kului 249 grammaa.


Seuraavana Karkelot. Minulle oli jäänyt useista mustista keristä pieniä nöttösiä, kaikki eri värjäyserää eli pieniä eroja sävyissä. Näissä sukissa menevät mainiosti. Varren harmaa raita, josta muodostuu kuvio, on neulottu Novitan Hohde-langasta. Pieni lisä tuomaan näkyvyyttä, kun vetää nuo farkkujen päälle. Jalkaterässä harmaa on Seitsemän veljestä -lankaa. Langankulutus 188 grammaa. 


Varret sen kun lyhenee. Tämä malli on Nomparrelli. Ihanat iloiset päivänpiristykset tuleviin syysaamuihin. Lankaa näihin kului 108 grammaa.


Miss Farkku. Nämä ovat minusta ihan huippukauniit! Pitsiä on just sopivasti, se on helppo neuloa ja taas saa pienilläkin keränlopuilla raidan tehtyä. Langankulutus näissä on 117 grammaa.


Lopuksi herkutellaan eli Karamellit. Otin nämä matkaneuleeksi kun lähdimme käymään Turussa. En ennättänyt penkoa sopivia jämiä, vaan otin kerän mustaa ja kerän Sateenkaarta. Ja miten hienot tuli! Sen lisäksi tietysti säästyin monien lankojen päättelyiltä. Vaikka toisaalta, sen päättelynkin kestää kun palkaksi saa jämävarastoa pienemmäksi ja valmiiksi ihanat sukat. Näihin meni lankaa 149 grammaa.


Kuulin muutama päivä sitten, että tästä kirjasta on otettu jo kolmas painos! Se kertoo minusta sen, että meille neulojille on kasaantunut jämälankoja, joiden käyttöön on kaivattu ideoita. Vielä tuotakin enemmän se kertoo sen, että Pirjo Iivosen mallit ovat kauniita ja ohjeet selkeitä, niitä halutaan neuloa.


Kiitos Pirjo, me tarvittiin tätä kirjaa. ♡ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti