sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Onnea oli neuloa nämä

Joku työ on joskus mieluisampi kuin toinen, eikä syytäkään oikein asialle osaa sanoa. Näin kävi seuraavien sukkien kanssa.


Nämä sukat menevät syntymäpäivälahjaksi naiselle, jota en ole koskaan tavannut. Olen kuullut hänestä hieman, esim. sen että täyttää pyöreitä vuosia, asuu asuntolassa ja hänen on vaikea löytää sukkia joissa ympärysmitta olisi riittävän iso.


Pohdin kovasti millaiset sukat tekisin. Kokoa pitäisi olla sen verran että menee oman reiteni ympärille, mutta samalla niiden pitäisi olla kauniit ja naiselliset. Muistin yhdet sukat jotka neuloin pari vuotta sitten, nämä. Langaksi valitsin Novitan hempeän Sateenkaaren. Puikot nro 3,5. Loin 80 silmukkaa. Sukat ovat kokonaan 1o, 1n -joustinta, paitsi tuo edessä kulkeva pitsiraita ja kantapää, joka on vahvistettu.


Olen lopputulokseen hurjan tyytyväinen. Kuvissa sukat ovat omissa jaloissani, mutta joustimen ansiosta sopivat myös reilusti runsaampiin pohkeisiin. Toivottavasti ovat saajalleen mieleiset.

Langankulutus 182 grammaa. 

10 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja aivan varmasti ovat mieluiset ♥ Eihän noin kauniista sukista voi olla pitämättä =) Tuo Novitan Sateenkaari on kyl yks herkullisimpia lankoja mitä tiedän. Mä en vain tiedä, että mitä siitä virkkaisin, kun mielestäni se ei pääse oikeuksiinsa virkattuna =) Mun mielestä se on sitä mieltä, että siitä kuuluu tehdä sukkia =)

  Mukavaa sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa langassa on kyllä tosi kaunis väritys. En muista että minäkään olisin siitä kovin paljon virkannut, taitaa pannulaput olla ainoita töitä.

   Erinomaista viikkoa myös sinulle. ♡

   Poista
 2. Mä oon tehnyt tuota pitsikuviota vain yksivärisestä langasta (paitoihin), ihanaa nähdä että se toimii noin kivasti raidallisena. Pitääkin pistää muistiin jos jossain vaiheessa kokeilisi jotain samankaltaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein ensin muutaman niitä Feather and Fan -huiveja, sitten keksin soveltaa ohjetta myös muihin töihin.

   Poista
 3. Todella kivat! Väri on ihanan pirtsakka.
  Upeaa, että teit sukat jollekulle sellaiselle, joka ei yleensä voi sukkia käyttää. Näistä tulee varmasti mieluisat hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan kunniatehtävä. Parin viikon kuluttua kuulen ovatko mieluisat, siihen saakka pitää vielä jännätä.

   Poista
 4. Ihanat sukat. Värikin passeli. Sopii kaikkien vaatteiden kaveriksi. Varmasti saajalle kovasti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin. Luotin että kaikki naiset pitävät hempeistä väreistä ja pienestä pitsistä. :)

   Poista