keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulurauhaa ja kymmeniä tuhansia silmukoita

Nyt on joulu! Aattoilta siinä vaiheessa että perheen neljä nuorinta ovat menossa nukkumaan. Ymmärrän täysin sen mitä lapsena ihmettelin, tässä vaiheessa joulu on parhaalla puolella.

Sitten lahjoihin. Kävin syksyn aikana käsityökeskuksessa kutomassa torkkupeittoja nuorillemme. Tässä kaikki kuusi valmiina.


Langankulutus kaikissa yhteensä 6780 grammaa. Vähän vaatii vielä laskutoimitusta että saan laskettua miten paljon lankaa meni omasta varastosta, eli kuteena käytettyä lankaan. Ja minkälainen määrä on käsityökeskuksesta ostettua eli loimen osuus.

 
Seuraavaksi tyyny. Näitä piti valmistua kuusi, mutta joulu tuli tänäkin vuonna hieman liian aikaisin. Toisaalta, kun materiaalit on vielä viiteen, olisi viisi synttärilahjaa mietittynä alkavalle vuodelle. Ehkäpä... :) Napit taas mieheni just tähän tarkoitukseen pyynnöstäni sorvaamat. Langankulutus 359 grammaa.

 
Seuraavana sitten viimeinen valmistunut KyJy eli nro 2. Silkkihuivi. Tämä oli varsinainen ikuisuusprojekti, lankaa 100 grammaa eli 900 metriä, jonka päätin käyttää kokonaan tähän huiviin.

 
Mallina Feather and Fan, yksi suosikeistani. Huivi on tässä pingottamatta, kun en ole vielä ihan päättänyt käytänkö näin, vai pingotanko. Nyt on mukavan "muhkea", ehkä siis ainakin aluksi näin.

 
Arvatkaapas huvikseen miten monta silmukkaa tähän huiviin on tehty. Laskin kerrokset lopuksi, kerroin yhden kerroksen silmukkamäärällä ja PAM!! Yli 66 300 silmukkaa!
Langankulutus 98 grammaa.
 


Nyt on joulu ja tätä me juhlimme! Hyvää Joulua Teille Kaikille.

2 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja! Ja nuo torkkupeitot!!! Oikeita aarteita! Ja myös minun mielestäni tuo jouluyö on kyllä joulun parhaita kohtia, kun kaikki alkaa rauhoittua, kynttilät palavat, ja joulurauha on saapunut... <3 Tosin, läheisten kanssa yhdessä olemista ja lasten jouluilon seuraamista mitenkään väheksymättä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin noista torkkupeitoista kyllä tosi tyytyväinen! Valmistuivat ajoissa, ja nuoret tuntuivat tykkäävän.

      Poista