tiistai 20. lokakuuta 2015

Blogini tarina

Sain Langan päästä kiinni -blogin Tiialta Blogisi tarina -haasteen. Kiitos Tiia! <3


Haasteen ohjeet:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutettasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.

Minun blogini tarina.
 

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Vuosi 2013jaa lopuillaan. Muuten, kun minä olin nuori... hups! Piti sanoa että kun olin vielä nykyistäkin nuorempi, aika laskettiin eKr. ja jKr. Ajat ovat muuttuneet. Nykyään ne ovat eaa eli ennen ajanlaskun alkua sekä jaa eli jälkeen ajanlaskun alun.Tuohon alkuun palatakseni, rehellisesti sanoen oli takuuvarmasti päivä. Keskustelin äitini kanssa miten mukava olisi tietää kuinka monta käsityötä on tullut esim. vuoden aikana tehtyä. Suunnittelimme että pitäisi olla joku vihko, johon kirjoittaa mitä ja milloin on valmistunut. Siihen pitäisi laittaa myös mistä materiaalista/langasta työ on tehty. Tottakai myös väri ja koko. Sekä tietenkin kenelle ja millä mallilla. Kuvakin olisi kiva. Jossain noilla main vanhin tyttäreni sanoi että miksi en voisi perustaa blogia. Tietenkin voisin, jos osaisin. Sain kuulla, ettei ole vaikeata. Sain vielä lupauksen avusta.Siirsin kuitenkin blogin aloittamisen vuodenvaihteen yli, muka jotain tärkeämpää tekemistä liittyen loppuvuoden kiireisiin.Alussa suunnitelma oli että pidän blogia vuoden, sitten näen miten paljon käsitöitä tulee siinä ajassa valmiiksi. Pääosin ajattelin tehdä villasukkia, koska niihin sopivia lankoja tuntui pursuilevan kotona joka paikasta. OHO! Korjaan, niitä oli sen verran että pääsin alkuun, mutta toki niitäkin täytyi, kuten edelleenkin täytyy ostella vähän väliä lisää. Mutta siis, suunnitelma oli että päiväkirjaksi itselleni ja yksi vuosi. Noista asioista muodostui blogin nimeksi Villasukkavuosi.

 

Muutaman jutun kirjoitettuani tuli blogiini yllättävä asia, vakituinen lukija. Alussa oli tietenkin lähipiiri lukemassa, mutta sitten sinne putkahti aivan ventovieras ihminen joka otti blogini lukulistalleen. Uskomatonta! Puoli vuotta vanhassa blogissani oli jo useampi lukija, jotka silloin tällöin kommentoivat postauksiani. Vastailin kommentteihin ja tein vastavierailuja blogeihin. Lukijoista tuli vähitellen tuttuja. Opin tuntemaan toisten mielilangat ja -ohjeet sekä sain ideoita uusiin malleihin.Vuosi meni nopeasti. Lankaa kului noin 16 kiloa, joten töitä valmistui aika paljon. Suunnitelmiin tuli sellainen muutos, että blogin pitäminen jatkuu vielä sen yhden vuoden jälkeenkin. Kännykuvien tilalle on vaihtunut oikealla kameralla otetut kuvat. Olen saanut muista blogisteista ystäviä, joiden kanssa kahvitellaan, vaihdetaan kuulumisia ja neulotaan yhdessä. Olen osallistunut erilaisiin tapahtumiin, esim. kesän Tour de Sock ja syksyn SyysHuiviKal. Kohta alkaa olla toinenkin blogivuosi lopuillaan, enkä usko että tämä vielä tähänkään päättyy. Siitä kiitos teille kaikille lukijoilleni. <3Haastan mukaan seuraavat blogit.
Villaa ja Lankaa, josta löytyy aivan mielettömiä huovutustöitä. Jopa ostettavaksi saakka.
Ihan oikea blogi?, jossa vierailu saa joka kerta hyvälle tuulella värikkäiden kuvien ja iloisen kerronnan vuoksi.
Silmukoilla, josta löytyy uskomattoman kauniilla käsialalla tehtyjä pieniä ja isoja töitä. Tietenkin myös siksi että Eini oli se ensimmäinen lukijani. :)
Lumioosi, jossa Tuire ihailtavasti kirjoittaa postauksiin töidensä teko-ohjeet meitä muita varten.

13 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Tämäpä onkin hauska! =) Vastaanotettu siis! =) Ja onneksi et lopettanut siihen ekaan vuoteen, täällä käydessä tulee aina niin hyvälle mielelle, ja taidolla tehtyjä töitäsi on ihana käydä katselemassa! Ps. Minä kyllä kirjoitan edelleen vanhasta muistista ja päköpäisesti tarvittaessa eKr ja jKr, edelleenkin raksuttaa aina hetken, että mikä ihmeen jaa, jaa jaa, jaa-a, aijaa? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin! Aina pitää kaksi kertaa miettiä kun vuosiluvun jälkeen on jaa. Kyllä minun ajanlaskuni menee edelleen Kristuksen syntymän mukaan. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin tällaiset haastepostaukset on mukavia lukea. :)

   Poista
 3. Ihana Marjaana ♥ Oli ihana lukea blogisi synnystä ja miten mukavaa onkaan, ettet lopettanut ensimmäisen vuoden jälkeen ♥ Kiitos haasteesta ♥ Mä vastailen tähän jossain välissä =)

  Ja siis mä en edes tiennyt, että ekr:t on vaihtuneet. Kaikkea sitä oppii blogeja lukemalla =) Tars varmaan alkaa lukeen uudempia lehtiä, ku tänään selaamaani Kotiliesi vm.1930 =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiirettä, minullakin on vielä kauppakassit postaamatta. :D
   Nauroin ääneen tolle lehdellesi. Varmasti aivan ihana lehti!

   Poista
 4. Olipa kiva lukea blogisi tarina, kiva kun lähdit haasteeseen mukaan. Itsekin olen tainnut olla mukana lukemassa Villasukkavuotta aika alusta asti. Ja odotan jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on minustakin tosi kiva lukea, ihan kiva oli kirjoittaakin. Kiitos kun haastoit. ♡

   Poista
 5. Haaste vastaanotettu, kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Ihana Marjaana! :) Ihana lukea blogisi tarina ja onneksi et lopettanut blogiasi ensimmäiseen vuoteen. Ja ompa kunnia asia olla olla ensimmäinen lukiasi! Taisit käydä blogissani laittamassa kommenttia ja tietenkin kävin kurkkaamassa blogiasi. Tykästyin heti hauskaan kirjoitustapaasi ja tietysti upeisiin käsitöihisi!

  Minun täytyy tarttua tähän haasteeseen kunhan vain jaksan ja kerkeän. Tuo masuasukki vain tuppaa väsyttämään niin hurjasti, ettei edes neuloa jaksa. Ehkä sitten mammalomalla. Siihenkään ei enää kauaa ole. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masuasukki! Ihan huippua! Ilmankos sinusta kuuluu nykyään niin harvoin. Ajattelinkin jo että mitähän kuuluu, kun ei kuulu paljon mitään, mutta siis kuuluukin ihan parasta. ♥

   Poista
  2. <3 Hieman oon kokenut huonoa omaatuntoa blogin hiljaisuudesta, mutta olen ajatellut että nyt jos koskaan mulla on hyvä syy olla neulomatta ja bloggaamatta jos ei jaksa. :) Ja oon ehkä vähän rivien välistä vihjaillut noissa postauksissa meidän tulevasta talvivauvasta. <3

   Poista