tiistai 11. lokakuuta 2016

Ohittaminen sallittu

Jotkut käsityöt menevät jonossa heittämällä ohi muiden. Syynä saattaa olla koko, työn tai tilaajan. Pieni tyttärenpoikani tarvitsi ulkoiluun kaulurin ja päiväunille lapaset. Osallistuin viikonloppuna mielenkiintoiseen koulutukseen lasten ja nuorten yksinäisyydestä, ja siellä luennoilla neuloin näitä. Lapaset on tehty junasukkia mukaellen. Neuloin ensin peukalottomat peruslapaset, jonka jälkeen poimin kämmenosan alusta silmukat uudelleen puikoille ja neuloin päälle toisen kämmenosan. Lankana Genziana, 100% merino.Kaulureissa minulla ei ollut minkäänlaista ohjetta, mutulla menin. Loin 64s, neuloin 2o, 2n -joustinta sen verran kun hyvältä näytti. Sen jälkeen aloitin raglanlisäykset ja niitäkin tein "eiköhän tämä jo riitä"-kohtaan saakka. Ensimmäisen kaulurin tein nro 3 puikoilla, toisen nro 3, 5 puikoilla. Lankana Sublime, baby cashmere merino silk dk. Molemmat langat ihanan pehmoisia neulojan unelmia. 


Langankulutus kaikissa yhteensä 107 grammaa.

8 kommenttia:

 1. Ihanan lämpimän näköiset ♡ Kauluria meidän pojatkin on vailla ja tällaisethan olis justiinsa hyvät. Pitäisköhän sitä ryhdistäytyä ja neuloa ihan itse? Kukahan sit solmisi mun matot? Ne ovat kuukauden odottaneet vuoroaan =D

  VastaaPoista
 2. Minullakin meni kaikkien muiden töiden edelle, kun pikku Prinsessa skypetti että haluaa siililapaset. No, mummohan neuloo nyt niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin, jotkut työt vaan on kiireellisempiä kuin toiset. :)

   Poista
 3. Onpas söpöjä ja varmasti käytännöllisiä neulomuksia! Kauluri olisikin näppärä asuste, miten en ole sellaista tullut tyttärelle neuloneeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauluri on tosi näppärä asuste, vähän isommillekin tyttärille. ;)

   Poista
 4. Hei, minkä kokoiselle lapselle tuo kauluri on sopiva?

  VastaaPoista