maanantai 19. joulukuuta 2016

Kiitos hyvää. Vai eikö sittenkään?

Kun kysytään mitä kuuluu tai miten voit, minä vastaan että ihan hyvää, kiitos hyvin. Niin on tapana vastata. Se ei kerro mitään.Tämä syksy on luultavasti ollut elämäni vaikein. Sitä en ole kysyjille kertonut. Meidän perheemme on aika monimuotoinen, meillä on laaja verkosto. Viranomaisverkosto. On sairaanhoitajia, sosiaalityöntekijöitä, lääkäreitä, erityisopettajia, avustajia, taksikuskeja, terapeutteja... Lisäksi on biologisia sukuja. Meillä taitaa olla kaikki se, mitä lastensuojelulla on lapsille ja sijaisvanhemmille tarjota. Siitä huolimatta on tuntunut ettei se riitä, ettei mikään riitä.

Neuloin terapeutille kiitokseksi sukat. Hän vaikutti olevan kovin mielissään ja kiitteli hienosta joululahjasta. Se lahja oli kuitenkin aivan mitätön verrattuna siihen apuun, jonka olemme häneltä saaneet.Seuraavat sukat tein samalla mallilla, tosin huomattavasti pienemmät. Nämä menevät Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville -keräykseen, jossa on ajatuksena kerätä pieniä sinivalkoisia sukkia niin paljon, että jokaiselle 2017 syntyvälle riittää. Näitä pieniä sukkia neulon lisää, paljon. Kaikenlaisia sinivalkoisia. Ehkäpä sinäkin?
Langankulutus yhteensä 151 grammaa.Mietin neuloessani, mitä haluaisin näiden sukkien mukana viestittää. Ehkä lapselle sitä, että hän on odotettu ja tervetullut. Vanhemmille sitä, että he eivät ole vanhemmuudessaan yksin, että on yhteisö josta saa apua. Meillä on hyvät neuvolat ja koulut, joissa tuetaan vanhemmuutta. Noiden lisäksi toivoisin, että me lähellä olevat, lähimmäiset, tukisimme, kannustaisimme, auttaisimme ja kuuntelisimme vanhempia. Sekä kertoisimme ja toimillamme näyttäisimme sille pienelle ihmiselle, että hän on tärkeä ja hieno lapsi.

Minä uskon Jumalaan. Uskon siihen, etten saa liian suurta kuormaa kannettavaksi. Uskon että saan jokaiselle päivälle tarvittavasti voimia. Tänä syksynä minun on ollut hyvin vaikeata uskoa noihin. Olen kuitenkin jokaisesta päivästä selvinnyt, joten uskon edelleen.

Muutaman päivän kuluttua vietämme Vapahtajamme syntymäjuhlaa, Joulua. Meillä on lomaa koulusta, terapioista, lääkäreistä, kaikesta. Nautimme kiireettömistä päivistä ja toistemme seurasta. Me elämme, voimme hyvin.

Jumalan siunaamaa Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa juuri sinulle! ♥

10 kommenttia:

 1. Rakas Marjaana ♡ Valtavan suuri voimahali sulle ja paljon lämpimiä ajatuksia ♡ Ihanaa, että jaksat auttaa muita silloinkin kun itsellä on vaikeaa ♡

  Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ♡ Toivottavasti ensi vuosi tuo mukanaan paljon hyvää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♡ Uskon että tuleva vuosi tuo paljon hyviä asioita, siitä tulee varmasti hieno vuosi!
   Joulurauhaa ja onnea uuteen vuoteen sinulle ja perheellesi. ♡

   Poista
 2. Voi villasukkavuosi <3 Hienoa, että tuntemuksia voi kirjoittaa, kun niistä välillä on kovin vaikea puhua. Rakasta, luota ja uskalla - äläkä lannistu! Teidän klaani tukiverkostoineen on upea, toimiva ja rakastava ympäristö, jossa jokaisella on tilaa kasvaa ja kiukutella.
  Ja mitkä ihanat lumiukkovauvasukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laitoin just toiset minilumiukot puikoille. :)

   Poista
 3. Hienosti kirjoitettu, kiitos! Kiitos myös ihanista, terapeuttisista aamuhetkistä neulomiseen äärellä! Niitä lisää ensi vuonna!
  Rauhallista, levollista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Keskiviikkoaamut ovat kyllä viikon huippuhetkiä. Niitä jatketaan.
   Joulurauhaa myös teidän kotiinne, siihen jossa on uudet ikkunat. :)

   Poista
 4. Kiitos kauniista ja koskettavista ajatuksistasi. Toivotan onnelista ja rauhallista joulua.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Joulua myös Sinulle ! Eletään yksi päivä kerrallaan - kevättä ja valoa kohti mennään.

  VastaaPoista