tiistai 18. huhtikuuta 2017

Huipulta syvälle rotkoon ja takaisin

Tästä tuli suurten tunteiden neule. Lopulta kuitenkin kaikki hyvin. 


Aloitetaan alusta. Olin tyttäreni kanssa, arvatkaapas missä. Ai helppo. Niin olinkin. Lentävässä Lapasessa. Joji Locatellin ja Veera Välimäen uusin Interpretations oli juuri ilmestynyt. No en minä oikeasti muista oliko se just vai jo jonkin aikaa sitten ilmestynyt. Puolet kauppiaista, Tarja, esitteli sieltä mallia, jonka oli suunnitellut neulovansa. 


Kuinka ollakkaan, ilman isompia ajatuksia, minä kysyin tyttäreltäni Hetalta tahtoisiko hän myös tuon kauniin puseron. Ennen kuin ehdin asiaa tarkemmin miettiä, oli Heta Tarjan avustuksella valinnut langat. 


Handun langoista Ilun sinkkua, neulominen oli yhtä juhlaa. Ohje oli hyvä, kun ensirivien jälkeen pääsin vauhtiin. Puseroa soviteltiin välillä ja hyvältä näytti. 


Mutta sitten. Neule oli valmis. Keksin kuitenkin että käsialaa voisi hieman tasoittaa, jos pikaisesti käyttäisin puseron huuhteluainevedessä. Virhe! Kun nostin neulemytyn vedestä, pusersin kuivemmaksi ja aloin availla sitä pyyhkeiden päälle, se venyi. Ja venyi. Ja venyi. Hikikarpalot nousivat otsalle ja kyyneleet silmiin. Pilalla! Olin pilannut tyttäreni puseron. Mitään ei ollut tehtävissä. Pääsiäinen pilalla. Kerroin tyttärelleni. Hän otti asian paljon tyynemmin kuin minä, sanoi että katsotaan kun se on kuivunut. Asettelin neuletta pienille rypyille siinä pyyhkeiden päällä, "supistelin" sitä vähän väliä koko illan. Ja ihme tapahtui! Aamulla neule oli lähes ennallaan. 


Siitä tuli tosi kaunis! Malli Little bird, Veera Välimäki. Langankulutus 157 grammaa.

Sitten pieni sananen Interpretations Volume 4 -kirjasesta. Malleista pidän kovasti, useampikin ohje on sellainen jonka saatan neuloa. Kirjan kuvista osa on mielestäni erittäin huonoja. Musta neuletakki on kuvattu mustien housujen kanssa, mustaa seinää vasten. Voi vain arvailla miltä malli oikeasti näyttää. Samanlainen virhe on käynyt toisenkin tummahelmaisen neuleen kanssa, kuvattu tummien housujen kanssa niin ettei helman muoto erotu selvästi. Yksi keino selvittää miltä nuo neuleet oikeasti näyttävät, on etsiä ne Ravelryn projekteista. Joku on jo kuitenkin ne neulonut ja kuvannut sinne. :) 6 kommenttia:

 1. Tosi ihana paita, onneksi hätätilanne osottautui vääräksi hälyytykseksi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! :) Tykkään mallista kovasti, mietin josko itsellenikin neuloisin.

   Poista
 2. No huh huh, onneksi ei sentään pilalle mennyt vaikk läheltä piti. Monissa lankavyötteissä on teksti 'älä käytä huuhteluainetta', viimeksi Nordlys langassa, josta sinivalkoiisen huivin neuloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi. En ole huomannutkaan tuota huuhteluainekieltoa, täytyypäs olla jatkossa tarkempi.

   Poista
 3. Hieno neule! Itse asiassa neuleillassa katseltiin samaa mustaa takkia. Muutenkin nykyään kuvat on niin "taiteellisia", ettei mallista saa aina kunnolla selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Tuntuu että on unohdettu se perusidea eli mallin kuvaaminen siten, että katsoja näkee kuvasta selkeästi minkälaisesta neuleesta on kyse. Moni saattaa jättää sen mustan neuletakin aloittamatta, kun ei näe minkälainen se oikeastaan on.

   Poista