torstai 31. elokuuta 2017

Helmet hukassa

Tourin viides etappi. Miten aika meneekin näin nopeasti.


Tämän vuoden helmietappi oli helmien osalta helppo, niitä tuli sukkapariin vain 56 kpl. Valitsin helmet vanhoista varastoistani ja tuloksena olikin varsinainen "osu ja upposi"-valinta. Pienet helmet hukkuvat neuleeseen sekä kokonsa että värinsä puolesta. Lankavyyhdin päälle sovitellessani näyttivät erottuvan paremmin. 


Sukat neulottiin lähes kokonaan kaavioita seuraten. Pidän kyllä kaavioiden seuraamisesta, jota tässä ohjeessa oli vielä helpotettu värikoodein. Hieman kuitenkin ärsytti se, että osassa mallia kuviot olivat peilikuvina sukan molemmin puolin, osassa palmikot olivat kaaviossa samaan suuntaan. Ohjeessa annettiin kuitenkin lupa muuttaa palmikot peilikuviksi, mutta se että piti koko ajan miettiä mitkä palmikot pitää kääntää, hidasti neulomista. 


Ei sillä, että olisin nopeudessa pärjännyt muutenkaan, mutta ehkä pari pistesijaa ylemmäs olisin voinut kivuta. Tämä Tourin syksympään muuttunut aikataulu ei sovi minulle yhtään. Vietän niin paljon päivistäni autossa ajellen sinne tänne, että neulomiseen tulee tuntien taukoja. Toki minulla oli neule koko ajan mukana ja pienetkin tauot ajamisessa käytin parkkipaikoilla neulomiseen. Josta onkin sitten muistona monta helmeä pitkin auton jalkatilaa. :) Malli on Accio by Heidi Nick. Lankana tietenkin Handu, puikkoina 2,5 mm Cubicsit. Langankulutus 74 grammaa. 

2 kommenttia: