sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Tapasin kirjailijan

Poikkean nyt täysin linjastani kirjoittaa blogitekstejä vain käsitöistä, mutta on tapahtunut jotain niin hienoa, että se kyllä ansaitsee oman päivityksen blogiin.


Kotikuntani Tuusula tunnetaan hyvin taiteilijoistaan. Täällä Tuusulanjärven ympäristössä on 1900-luvun alkuvuosina asunut taiteilijayhteisö, johon ovat kuuluneet mm. Pekka Halonen, J. H. Erkko, Jean Sibelius, Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt. Suuria taiteilijoita kaikki, mutta joku teos oli heilläkin se ensimmäinen.

Tapasin muutama päivä sitten tuoreen esikoiskirjailijan. Hänen ensimmäinen kirjansa julkaistiin toukokuussa. Kysyin oliko kirjoja tulossa lisää ja hän vastasi että kirjoittaa parhaillaan kahta kirjaa. Kysyin myös kirjan kansikuvasta ja kuvituksesta, hän kertoi niiden olevan isojen siskojen tekemiä. Lopuksi kysyin hänen ikäänsä, johon hän vastasi olevansa 9-vuotias, mutta olleensa silloin 8v kun kirjoitti kirjan. Eikö ole huikeata! Meillä on 9-vuotias kirjailija, jonka kirjan kuvituksista huolehtivat isosiskot! 


Ostin kaksi kirjaa. Ajatus on antaa ne lahjoiksi, mutta pakko oli varovasti sivuja raottaa ja vähän kurkistaa mitä kirjassa tapahtuu. Juoni vaikutti tapahtumarikkaalta ja jännittävältä. Olisikohan sittenkin pitänyt ostaa vielä kolmaskin kirja, itselleni. 

Lisää aiheesta löytyy facebookista Jennin tarinat ja Instagramista @jennin.tarinatEi kommentteja:

Lähetä kommentti