tiistai 26. maaliskuuta 2019

Poliittisesti sitoutumatonta hyväntekeväisyyttä puikoilla

Tämä on Villasukkavuoden ensimmäinen poliittinen päivitys. Saattaa olla myös ainoa. 😊 Puikoilla on tarkemmin sanottuna Pirtin Kehräämön villaa. Jollain tavoin nämä asiat liittyvät yhteen. Minäpä kerron.


Minä en ole koskaan ollut poliittisesti aktiivinen. En kuulu mihinkään puolueeseen. Äänestämässä olen aina käynyt. Viime syksynä hyvä ystäväni Sari soitti minulle ja pyysi käymään luonaan. Sen verran sanoi puhelimessa, että hänellä olisi nyt hyvä homma, mihin tahtoisi minut mukaan. Sari on mahdottoman hyvä leipomaan, joten kahta kertaa ei tarvinnut iltateelle houkutella. 

Ajoin Sarin luokse kuulemaan lisää tästä jutusta. Sari oli selvästi innoissaan asiasta. Hän kertoi minulle, että oli lähtenyt mukaan Ari Koposen vaalikamppanjaan. Siinä vaiheessa minä mietin, että kukahan on Ari Koponen. On vaikea innostua asiasta tai henkilöstä, josta ei tiedä mitään. En muista ennätinkö asiaa kysyä, kun Sari alkoi kertomaan mitä kaikkea Brother Christmas on tehnyt. Siinä vaiheessa jo minäkin tiesin kenestä oli kyse, sillä seurasin häntä aktiivisesti Facebookissa. 

Noin viikko tuon jälkeen tapasin Arin ja kuulin hänen kansalaisaloitteestaan koulukiusaamista vastaan. Tuo aloite on mielestäni äärettömän tärkeä. Allekirjoitin sen heti. Sen muutaman tunnin mittaisen tapaamisen jälkeen olen ollut täysin varma, että Ari on oikea ihminen viemään asioita eteenpäin myös eduskunnassa. Hänellä on kokemusta tuhansista erilaisista auttamisista, rohkeutta mennä mukaan vaikeisiin tilanteisiin, taitoa kuunnella ihmisiä ja välittävä sydän. Hän on viime vuodet osoittanut Brother Christmas -toiminnalla, etteivät hänen lupauksensa ole vain puhetta, vaan myös tekoja. Kun takana on noin 15 000 yksittäisen ihmisen auttaminen, tietää varmasti mitä Suomessa voisi tehdä hieman toisin. 

Tiedän, ettei apua tarvitsevalle ihmiselle ole mitään merkitystä sillä, mistä puolueesta auttaja tulee. Kun kuulin, että Ari lähtee ehdolle Perussuomalaisten listoilla, sanoin etten olekaan ennen perussuomalaista äänestänyt, mutta nyt äänestän. Yllättäviäkin asioita on tullut eteen tämän kampanjan aikana. Yksi minun mielestäni erikoinen juttu on negatiivinen suhtautuminen siihen että hyväntekeväisyyttä tekevä ihminen lähtee mukaan politiikkaan. Se ei tunnu aivan kaikille sopivan. Olen miettinyt vaihtaisiko moni luottokampaajaansa tai perhelääkäriään, jos he päättäisivät lähteä mukaan politiikkaan. Vai onko hyväntekijä eri asia. Eikö voisi ajatella, että jos voimia jää tuhansien yksittäisten ihmisten auttamisesta, niin eikö sitä voisi suunnata laajempaan asioiden hoitamiseen. Vaikkapa koko kansan etujen ajamiseen. 


Brother Christmas kerää tällä hetkellä huiveja lahjoitettavaksi vanhuksille. Tämä on minun toinen huivini, jonka olen vartavasten neulonut tuohon keräykseen. Muutama muukin sinne kyllä lähti, mutta ne oli jo aikaisempaa tuotantoa. Tämä malli  on Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien huivit. Mallin nimi on Sadekeiju. Neuloin huivin huomattavasti ohjetta paksummasta langasta ja jatkoin reunapitsiä hieman pidemmäksi. Langankulutus 126 grammaa.

1 kommentti:

  1. I have been giving some website for a lot of days, Appearance with informality content, today I have found your site, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future.

    We have lost a lot in life and have found very little You are requested to spend some moments of life with a smile Visit for the | funny joke

    VastaaPoista