perjantai 11. lokakuuta 2019

Kotipaikkakuntahame

Tyttäreni opiskeluun, tai ehkä paremminkin opiskelijoiden vapaa-ajan viettoon, suunniteltiin tapahtumaa, jossa sai pukeutumisellaan kertoa jotain kotipaikkakunnasta. Mietimme Tuusulalaisia henkilöitä, mutta ei oikein kolahtanut. Museoiden esittäminenkin tuntui aika vaikealta. Sitten tuli puheeksi tapahtumat ja sieltä se löytyi. Asuntomessut. 


Asun valmistamiseen oli aikaa ruhtinaalliset muutama tunti. Aloitimme Eurokankaasta, josko siellä kankaita katsellessa ajatus selkeytyisi. Löytyikin kiva verhokangas, josta aloimme asua suunnitella. Päätimme tehdä hameen. Mallin piti olla maailman helpoin, koska edellisestä ompelustani on tovi kulunut, eikä aikaa nyt riittänyt kaavojen etsimiseen. Kangasta kaksi pituutta, leveä kuminauha ja kotiin hommiin. Malli tosiaankin oli yksinkertainen, sivusaumat kiinni, vyötärö vekattiin, käännettiin kuminauhalle kuja ja helmaan leveä käänne. Valmis. Ajatus oli, ettei hurjasti tarvitse nähdä vaivaa, kun hame on käytössä vain yhdessä tapahtumassa. Niin paitsi että siitä tulikin niin mieluinen, että tytär on pitänyt sitä paljon. 

Kävimme kunnantalolta kyselemässä lisärekvisiitaksi esitteitä. Sieltä neuvottiin Asuntomessutoimistoon, josta sain hameeseen sopivan t-paidan. Se piti lähettää postina, koska tytär ja hame olivat ennättäneet jo lähteä kohti Turkua.


Tapahtuma oli onnistunut hyvin. Kaikki saadut esitteet ja basilikansiemenet jaettu tapahtumaan osallistuneille. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti