sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Kilokaupalla hyvää

Vuoden 2019 kesällä järjestettiin kotikunnassani Tuusulassa Katukarnevaalit. Ne osuivat samalle päivälle kuin kansainvälinen KiP, Knit in Public -päivä. Näiden tapahtumien osuessa yhteen, järjestimme karnevaaleille tietenkin myös neulontapisteen.


Paikalle oli varattu iso kassillinen Novitan 7 Veljestä jämäkeriä ja nro 3,5 puikkoja. Osaan puikoista olin luonut silmukat valmiiksi ja neulonut muutaman kerroksen alkuun. Ajatuksena oli tehdä metrin mittaisia neulesuikaleita, jotka kootaan lopulta peitoksi. 


Karnevaalien jälkeen Tuusulan Riihikalliossa sijaitseva Lyylin kahvila lupasi toimia keräyspisteenä lahjoituslangoille ja valmiille neulesuikaleille. Samoin Lyylin kahvilan Käsityöpiiri otti myös haasteen vastaan ja alkoi neuloa paloja peittoon. Minulle jäi näin ollen vain palojen liittäminen yhteen, toki muutaman suikaleenkin neuloin telkkaria katsellessani. Sain monta kassillista valmiita suikaleita, joita sommittelin ja järjestelin, ja lopulta virkkasin yhteen. Ihana työ! 


Lopulta meillä oli valmiina viisi yksilöllistä torkkupeittoa, jotka kävimme lahjoittamassa  Tuusulaan kesällä valmistuneeseen kehitysvammaisten asumisyksikkö Neitoperhoon. 

Peitot painoivat yhteensä 5263 grammaa, josta minun lankavarastojeni kulutus oli 945 grammaa.


Tästä projektista runsaasti hyvää mieltä saivat sekä lahjoituksen vastaanottajat että lahjoittajat. Kiitos. ♡


6 kommenttia:

 1. Kauniita peittoja ja ihana tapahtuma. Tuollaiseen haluaisin itsekin osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkäpä sinä laitat alulle jonkun samanlaisen tapahtuman. :)

   Poista
 2. Mahtava tapahtuma! Tuollaiset yhteisön hyväksi järjestetyt tempaukset kyllä aina lämmittävät sydäntä. Itsekin olen töissä ehdottanut, että työntekijöiden joululahjojen sijaan voisimme tehdä yrityslahjoituksen johonkin yhdessä valitsemaan kohteeseen. Olen myös neulonut myssyjä ja sukkia joskus esimerkiksi sairaaloille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ne lämmittävät sekä saajan että antajan sydäntä.

   Poista
 3. Kiva toteutus. Peitoista tuli kivan värisiäkin. Ja lopulta lahjoitus hyväntekeväisyyteen. Hyvän mielen projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä tämä oli, hyvän mielen projekti. :)

   Poista