keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Kilokaupalla villasukkia

Joulun edellä neulottuja sukkia on jäänyt postaamatta aikamoinen kasa. Tässä nyt niistä yhteinen sukkapäivitys.

Ensimmäisenä kolmet Miss Farkut. Pirjo Iivosen ihana malli, joka löytyy Jämälankasukat-kirjasta. Tuo kirja on ehdottomasti käytetyin sukkakirjani, niin hyviä ideoita tuohon ehtymättömään jämälankavarastoon. Nämä sukat on neulottu Novitan 7 Veljeksestä, puikot 3,5mm. Langankulutus 380 grammaa. 


Seuraavana Kissasukat kokoa aikuinen mies. Edelleen ihmettelen, miten jaksoin nämä tehdä. En pidä itseäni askartelijana, enkä nauti pienestä pipertämisestä, kuten näiden kissojen tassut, hännät ja kasvot. Ja se, että olen syksyn aikana tehnyt näitä kahdet, on jo varsinainen ihme! 


Lankana 7 Veljestä, jota kului 204 grammaa.


Sitten on tyttäreni työkaverin tilaamat sukat. Toiveena oli kahdet miesten sukat, siniset ja vihreät. Edelleen 7 Veljestä ja lankaa näihin meni 247 grammaa. 


Seuraavissa raitaa sillä kaikkein helpoimmalla tavalla, raitalangasta neulottuna. Näihin sitä kului 109 grammaa.


Ja vihdoin jotain muuta lankaa. Seuraavat on neulottu Zauberballista. Tykkään tästä langasta kovasti, jo se käsinkerityn näköinen kerä on tavattoman kodikas. 


Näihin seuraaviin halusin tehdä perussukkiin jonkun pienen lisän, joka on tuo yhden puikon verran neulottu valepalmikko. 


Seuraavat kaksi paria lähtivät vielä noiden kahden edellisen mukaan samaan osoitteeseen. Silloin tällöin tulee Pirkkalan suunnalta viesti, että erään kampaajan villasukat alkaa olla loppuun kulutettu. Sieltä ei tule koskaan sen erityisempiä toiveita, joten saan tehdä ihan millaisia haluan tai laittaa mitä kotona sattuu valmiina olemaan. Nämä neljät menivät sinne. Langankulutus kaikkiin neljään pariin 319 grammaa.


Seuraavat sukat päätyivät Hyvinkään sairaalan Lastenpolin aulaan. Siellä on pylväs, josta saa vapaasti ottaa sukkia ja lapasia tarpeeseen. Vein sinne sekä äitini tekemiä, että itsetekemiäni neuleita. Näihin kului lankaa 160 grammaa. 

Lopuksi vielä kuvia niistä neulomuksista, joita vein sinne sairaalalle. 

2 kommenttia: