sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Maailmanhistorian lämpimimmät lapaset

Tuli tarve neuloa lapaset, jotka olisivat erityisen lämpimät. Olen joskus aiemmin tehnyt vauvalapaset kaksinkertaisina, ja nyt ajattelin käyttää samaa tapaa aikuisten lapasiin. Ensin siis normaali joustin, sen jälkeen ohuemmalla langalla aluslapanen, jonka jälkeen joustimen reunasta silmukat uudelleen puikoille ja paksummalla langalla päälilapanen.


Aluslapasessa käytin 100% laamalankaa. Ajattelin, että kun alpakan villa on noin neljä kertaa lämpimämpää kuin lammas, pätee sama varmaankin laamaan, koska on niin samannäköinen eläin. Saattaahan olla, ettei tuo päättely ole aivan pitävä. 


Päälilapanen on neulottu 100% lampaanvillasta, joka on hankittu suoraan tilalta ja pitää vielä lanoliinit sisällään. Lankoja kului yhteensä 105 grammaa. 


 Lapasista tuli lämpimät, mutta voisiko vielä jotenkin lämpöä lisätä? 

                              

Samat langat puikoille, mutta lisäsin kerroksia. Alun tein samoin, aluslapanen kuten edellisessä parissa, mutta päälilapaseen lisäsin tikapuukerroksen aluslapasen laamalangalla. Päälilapasen lampaanvilla hyvin vähän käsiteltynä huopuu käytössä jonkin verran, joten tuulenpito käytön myötä lisääntyy. 


Näihin lapasiin lankaa kului 149 grammaa. 


Nyt odotellaan pakkasia ja mielipidettä lämpimyydestä lapasten käyttäjältä. 


1 kommentti:

  1. Tälläset mäkin tarviin! Miten et olekaan muistanut kysyä 😆

    VastaaPoista