keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Lankakauppiaan tuho?

Olen pitänyt lankakauppiaita viisaina ihmisinä, enää en ole asiasta aivan varma. No minäpä kerron. Ajatus on kai se, että asiakas menee kauppaan tarvitessaan lankaa ja poistuu sieltä mukanaan jonkinlainen määrä ostettua lankaa. Sitten kotona siitä ostetusta langasta neulotaan vaikkapa sukat, pusero tai huivi, jonka jälkeen voikin mennä uudelleen kauppaan ostamaan lisää lankaa seuraaviin projekteihin. Nyt tämä homma ei enää kohdallani toimikaan noin.

Ostin elokuussa vyyhdin eli 100g/1200m Handun Neidonhius-lankaa. Aivan ihana, unelman kevyt, ohuen ohut (kuten ne HK:n siivut) pehmoinen villasekoite. Neuloin siitä Heidi Alanderin Kaiholan, pienin lisäyksin.

 
Tein pitsiosuuteen enemmän kerroksia, neuloin yhden salmiakkiruudun enemmän kuin ohjeessa.

 
Ihana höyhenenkevyt huivi.


Langankulutus 26 grammaa.

Seuraavaksi jatkoin samasta vyyhdistä Janina Kallion Rosewater-huivin.

 
Taas tein pitsiosuuteen lisäyksiä, neuloin 20 kerrosta enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.

 
 

Langankulutus 28 grammaa.

Punnitsin loppulangan, sitä on vielä 50 grammaa. Seuraavan huivin laitoin viime yönä alulle, se on Janina Kallion Stella. Luultavasti teen siitäkin isomman kuin ohjeessa.

Palatakseni alkuun. Kävin tänään lankakaupassa. En tietenkään ostanut mitään, koska Neidonhiusta on vielä pariinkin edellisten kokoisiin huiveihin. Eihän tuollaista kannata myydä, sitä kun riittää ja riittää ja riittää... Toisaalta, lanka on aivan ihanaa, ehkä haen sitä toisenkin vyyhdin. :)

22 kommenttia:

 1. Uho vai tuho! Tarvii jatkossa harkita paremmin. Ihanat höyhenenkevyet huivit ja lisää tulee. Kiva tuo Rosewaterin kuvauspiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuho. Ei voi enää ostaa niin usein lankaa, kun entisten tuhoaminen kestää hurjan kauan. Ajattele nyt, saattaa olla että koko kuukausi menee tolla 100 grammalla. :D
   Mutta myykää silti totakin, on se niin ihana lanka! :)

   Poista
 2. No onpa todella riittoisa lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi jopa vastenmielisen riittoisa, ellei olisi niin ihana lanka. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Aivan ihania. Suomalaisilta suunnittelijoilta, sekin on hieno juttu. :)

   Poista
 4. Parempi noin päin kuin että jos lanka loppuu kesken työn (just kävi niin) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hurjasti parempi näin! Toivottavasti saat hankittua lisää lankaa työhösi.

   Poista
 5. Kauniit höyhenen kevyet huivit ♡ ja ihanan nimistä lankaa =)

  VastaaPoista
 6. Upeita huiveja molemmat, mutta tuo Janina Kallion Rosewater on ihan super hieno!
  Mistä tuota ohjetta voisi etsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienoja malleja minunkin mielestäni.
   Ohjeen voi ostaa esim Ravelrystä. Lankakaupoistakin voi löytyä, ainakin Lentävä Lapanen Järvenpäässä myy Kallion ohjeita.

   Poista
 7. Aivan ihania huiveja! Mutta muistelen, että Stellaan tulisi kahta väriä? Eikö sun nyt tarvii käydä ostamassa toisen värinen vyyhti Neidonhiusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Stella on yksivärinen. :D
   Ajattele, hurjan ahkerasti olen neulonut ja langankulutus kahden huivin jälkeen vain himpun yli 50 grammaa. Tästä ei lankalaihis hurraa. :D

   Poista
  2. Heh, mulla on noi ihan ohuet toistaiseksi jääneet odottelemaan lankakaappiin. Ois kyllä kiva kun sais aikaiseksi niistä jotain kevyttä ja ihanaa tehtyä!
   Ja sinulle on haaste blogissani. :)

   Poista
  3. Kiitos, kävin kurkkaamassa ja vastaanottamassa haasteen. :)

   Poista
 8. Luulin lukevani jotain lähes skandaalinkäryistä vuodatusta lankakauppiaasta, jota sitten itsekkin ikäni vältän...vaan toisin olikin☺ Ihanaa ja riitoisaa lankaa on sinulle myyty ja aivan hurmaavat huivit olet niistä kutonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivimallit ovat minustakin tosi kauniit, ja kun lankakin on hiuksen hienoa, ei voi tuloksena olla kuin ihania huiveja. Ja tuo lankakauppa, paras kaikista! :)

   Poista
 9. Onneksi on ihana lanka. Mikä katastrofi olisi se, että joku kammotuslanka vaan riittäisi ja riittäisi ja riittäisi maailman tappiin asti. Hui.
  Ihana postaus kaiken kaikkiaan ja upeita huiveja.

  VastaaPoista