sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Mustasukkaista

Voiko olla helpompaa hommaa kun harmaana syyspäivänä kuvata mustaa sukkaa. Vaikka miten kääntää ja vääntää, se näyttää aina mustalta.   :)

 
Sain sunnuntaina viestin, jossa kysyttiin ennättäisinkö neuloa kaksi paria mustia lyhytvartisia villasukkia kokoa 40, tarve olisi 14.päivä. Lupasin ennättää. Kahden päivän ja kolmen sukan jälkeen puhelimeni soi uudelleen, suunnitelmat olivat muuttuneet sen verran, että toinen pari pitäisi sittenkin olla valkoinen. Lupasin ennättää.

 
Lähes varrettomia sukkia ei tee kauaa. Mustissa lanka on Janne, valkoisissa 7 Veljestä. Puikot 3,5.  Langankulutus yhteensä 228 grammaa.

 
 
Valkoisissa erottaa valepalmikot, mutta mustassa sama kuvio näyttää vain epätasaiselta käsialalta. Ja parilta koirankarvalta. :)

 
Neulomisen välissä olen tehnyt lampunvarjostimia. Tosin vasta yksi on täysin valmis, seuraavat mikä missäkin vaiheessa. Lyhyesti homma on seuraava. Valmis kehikko, jossa jokaisen pinnan ympärille on kieputettu nauhaa. Sen jälkeen on pingotettu vuorikangas, aluksi kiinnitetty nuppineuloin niihin kieputettuihin nauhoihin ja sen jälkeen ommeltu käsin laukkapistoin. Kun kaikki vuorit on laitettu, tehdään sama päällyskankaalla. Lopuksi liimataan koristenauhat saumojen päälle.


Nyt voi istua pienen pöytälampun valossa odottamassa puhelua. Saattaa tosin olla että ei aivan heti soi.

 
Toinenkin sukkien pikatilaus tuli. Kollega oli saanut pienen pojan, jolta puuttui villasukat. Kollega tuli käymään, toi omien lampaiden lankoja ja vauva sai sukat. Langankulutus 59 grammaa.


6 kommenttia:

 1. Hauskoja nuo lyhytvartiset sukat.
  kauniin varjostimen oletkin tehnyt ja toi puhelin tuollasta olen etsimällä etsinyt, tuollasia ne oli lapsuuteni "kännykät" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon puhelimeen minun mummuni vastaili lapsuudenkodissani, ja tietysti itsekin samanlaisella ensimmäiset puheluni soitin. :)

   Poista
 2. Kauniita sukkia. Mustaa lankaa on hankala neuloa näin pimeän aikaan. Tuosta puhelimesta ja lampusta tuli mieleen oma mummu, nostalgiaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta lanka on tosiaankin haasteellista tähän aikaan vuodesta, kirkasvalolampun edessä kuitenkin menee suht mukavasti. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kun tinkii joutavista hommista, kuten siivoamisesta, saa neulottua aika paljon. :D

   Poista