torstai 31. joulukuuta 2015

Joko se meni?

Kyllä aika kuluu nopeasti! Vastahan tämä vuosi alkoi ja nyt ollaan jo loppumetreillä. Viimeiset työt ovat pieniä töitä, joulun jälkeen ei ole minkään isomman aloitus innostanut.

Ensimmäisissä kuvissa kuitenkin vielä hieman joulua. Meillä ei lahjoja kääritä lahjapaperiin yksitellen, vaan jokaisella perheenjäsenellä/pariskunnalla on oma lahjasäkki, jonne lahjat laitetaan paketoimatta. Aivan huikea säästö ensin työssä ja myöhemmin paperiroskan määrässä. Aiempina vuosina säkit olivat kaupan isoja lahjakasseja, mutta tänä vuonna ompelin säkkikankaasta oikeat säkit. Olen tyytyväinen. :)

 
Miniän pakettiin tein kämmekkäät. Malli on muunneltu Eilen tein-blogin Ruista ranteeseen -kämmekkäistä. Tosin lahjojen avaaminen oli jo niin lähellä, että piti tehdä lyhemmät ja jättää kiristysnauha kokonaan pois. Ohje on kuitenkin niin kiva, että seuraaviin tulee pituutta ja nauhakin mukaan. Kiitos ohjeesta Hanne. <3

 
Lanka Madelinetoshin ihana merino. Langankulutus 32 grammaa.


Sitten, ihmettelen itsekin, olen tehnyt miesten sukkia. Perussukkaa ilman minkäänlaista ohjetta. Kerran tosin mielessä kävi että pitäisi jostain etsiä Merenkulkijoiden ohje, se kun on sellainen miehekkäämpi palmikko, muistaakseni. Ajatukseksi se kuitenkin vielä jäi. Lankoina mitä on sattunut löytymään, ohuempaa ja paksumpaa. Langankulutus kaikkiin yhteensä 305 grammaa.


Tänään huomasin sellaisenkin asian, että blogi täyttää ihan just kohta kaksi vuotta. Sehän on juhlan paikka. Seuraava postaus onkin sitten arvontapostaus. Olkaahan kuulolla. :)

Erinomaisen Hyvää Vuodenvaihdetta ja Onnellista Vuotta 2016!

7 kommenttia:

 1. Sä oot ollut taas ahkera ♡ Noi lahjasäkit on kyl mainio ajatus! Mun pitää pistää ne korvan taakse, jos vaikka meillekin tehtäis tollaiset. Joulupaperit on meinaan yks turhimpia keksintöjä.

  Hyvää uutta vuotta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään noista säkeistä kovasti. Onhan ne lahjapaperiin käärityt lahjat kauniita, mutta surettaa se kamala määrä roskiin menevää paperia. Ehkä ensi jouluksi saan ommeltua noihin jotain koristeitakin. :)

   Poista
 2. Kertakaikkisen hyvä idea nuo lahjasäkit. Yleensä mulla ensimmäiset käärimiset tulee tehtyä huolella, paperit ja koristeet pakettiin toisiinsa sopivat. Mitä pitemmälle käärimisessä mennään sitä vähempi siihen panostan, viimeisiin tulee enää paperi ja teippi. Lahjasäkkihän olis alusta loppuun asti siisti ja toimis monta seuraavaakin vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Kaukaisena muistona on enää ne aatonaattoillat, jolloin paketoimisessa meni pikkutunneille. :)

   Poista
 3. Lahjasäkit on mahtava idea.
  Oikein onnekasta uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään kovasti, säästää niin paljon työtä ja paperia.
   Onnellista alkanutta vuotta sinullekin. :)

   Poista
 4. Onpa hieno idea nuo pussukat! Poistaisi myös sen kiireen, joka yleensä on vielä aatonaattoiltana, kun laitetaan viimeisiä lahjoja pakettiin. =) Kämmekkäät on kauniit, haaveissa olisi tehdä itselle myös tuollaiset, lämmittävät kuulemma hurjasti, ja sitä lämpöä näillä pakkasilla tarvittaisiin!

  VastaaPoista