sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pääasiassa jalkoja

Olen huolehtinut ääripäiden lämmöstä. Tehnyt huovutetut töppöset, villasukat ja pipon. Ensin esittelyyn töppöset.Nämä on neulottu Novitan Huopasesta, kaikkea sitä varastoista löytyykin. Toisena lankana mukana kulki joku ohut 100% villa, huopuva sekin. Loin 40 silmukkaa kutosen puikoille ja neuloin perussukan ohjeella. Kokotavoite oli 11-vuotiaalle tyttärelle, mutta ensin näytti että Hessu Hopolle menee. Pesukone kuitenkin teki ihmeitä ja tytär sai töppöset. Langankulutus 133 grammaa.Seuraavaksi perussukat. Tämä oli joku sellainen työ, että piti olla jotain aivotonta tehtäväksi kun olin menossa tai tulossa jonnekin tai jostain. Ymmärrätte varmasti. :) Langankulutus 81 grammaa.


Jollekin saattaa joskus käydä niinkin, että saa uuden pipon, mutta jokusen käyttökerran jälkeen huomaa että pipo on lähtenyt omille teilleen ja käyttäjä on taas vailla pipoa. Etsinnöistä huolimatta ei pipoa tavoiteta ja niin on saatava uusi. Mistä ihmeestä tuokin nyt tuli mieleeni, minunhan piti esitellä tyttärelle tekemäni pipo. ;)


Lankana Katian Silk-Alpaca, 74% alpakkaa, 26% silkkiä. 25gr/150m. Ihanan pehmoinen lanka, joka ei kuitenkaan neulottaessa "soljunut sormissa nautinnollisesti". Puikkona oli nro 2,5/40cm pyörö, joten pientä ympyrää sai posottaa ihan tosissaan.Langankulutus 29 grammaa.

Loppuun pieni mainos. Blogissa Lempipäiväni -tänään on arvonta kivalla jatkoidealla. Käykääpä kurkkaamassa. :) 

12 kommenttia:

 1. Kivoja neuleita! Perussukan tekeminen on rentouttavaa, niitä jaksaa tehdä silmät ristissäkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten ihana niihin on aina palata kaikkien haastavampien juttujen jälkeen. :)

   Poista
 2. Ihania. Pitäisi varmaan itsekin kokeilla tuota huovutusta. Tuollaiset töppöset olisivat kivat näillä säillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, tosin koukkuun jäämisen vaara on suuri. :)

   Poista
 3. Hei! Ihania käsitöitä! Kiitos blogiarvontani linkkauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teki mieli vähän mainostaa, kun se ajatus kiertopalkinnosta oli niin kiva. :)

   Poista
 4. Mukavat tossut, kyllä pesukone tekikin ihmeitä :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä näyttää lämpimiltä! Tuollaiset huopatossut olisivat ihanat! Mulla on kotona AINA jalassani villasukat ja lahjaksi saamani vaaleanpunaiset Reinot. Jos jalat palelee, palelee ihan kokonaan! (Kerran ne Reiskan muuten olivat jalassani myös kaupunkiin lähtiessä, mutta autolta huomasin onneksi palata...) Ja tuo pipo on IHANA! Voin kuvitella, miten lämmin ja ihana se on päässä! Mutta vihonviimeistä on, jos lanka ei käsissä juokse, ja vielä tuollaisilla kaikin tavoin minikokoisilla puikoilla... hatunnoston arvoinen teko siis tämän pipon neulominen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopatöppöset ON IHANIA!! Oikein ihmettelen miten en ole aiemmin tajunnut miten kivaa niiden tekeminen on. Kokeilepas! :)

   Poista