keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Helmeilevää pitsiä

Perjantaina 1.7 klo 22.00 sai sukkamaailma taas uuden haasteen. Tour de Sock on edennyt neljänteen etappiin ja sen ohje julkaistiin tuolloin. Olin tietenkin varautunut, langat oli keritty vyyhdeiltä kakuiksi, puikot siistissä nipuissa odottamassa. Tabletti ja luuri ladattuina, koska ohjeen tulostamiseen ei minulla tällä kerralla ollut mahdollisuutta. 

Malli näytti mukavalta, ei kovin hankalalta joten sitten vain toimeen. Muutama minuutti iltakymmenen jälkeen loin jo silmukoita kauniin sinisestä langasta, läpikuultavan valkoiset helmet vieressä valmiiksi hammaslankaan pujotettuina. Voisiko elämä paremmin sujua! Ensimmäisen resorin valmistuttua loin silmukat toiseen ja taas neulomaan. Kerrassaan ihanaa! Kesäyö, kaunis malli ja unelmalankaa. Täydellistä. Kun vaadittavat kerrokset resoria oli tehty alkoi pitsi ja helmiosuus. Tai olisi voinut alkaa, jos olisin ollut tarkempi helmieni kanssa. Ne olivat liian pieniä, en saanut niitä kiskomallakaan silmukoihin! Ai harmittiko? Arvaas! 


Onneksi olin varannut mukaan toisenkin lanka-helmi-kombon, joten pääsin aloittamaan uudelleen. Päätin että teen yöllä uudet alut ainakin samaan vaiheeseen eli pitsin alkuun. Ja tottakai oli jatkettava vielä hieman pidemmälle, että näin miltä helmet pitsissä näyttävät. Kolmen aikaan aamun sarastaessa menin nukkumaan.


Seuraavat kaksi päivää neuloin aika tiiviisti töiltäni liikenevän ajan. Ohje oli selkeä, vain parissa minulle oudossa lyhenteessä tarvitsin tulkkausta. Sukat valmistuivat sunnuntai-iltana. Suunnittelin miten seuraavana päivänä otan niistä upeita kuvia laiturilla. Suunnitelma kaatui siihen, etten uskaltanut siinä kaatosateessa juoksennella laiturilla. Pari päivää piti odotella poutaa, niitä aurinkoisia kuvia en vieläkään saanut.


 A Song of Beads and Lace, by Sarah Bordelon. Lankana Handu. Puikot 2,5mm.  Langankulutus 81 grammaa.8 kommenttia:

 1. Onpa todella kauniit! Ihanan kesäinen väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään väristä, enemmän jopa valmiissa sukissa kuin aiemmin kerässä. :)

   Poista
 2. Tosi kauniit! Eikä kuvat kaipaa aurinkoa, kun sukat itsessään ovat niin aurinkoiset :-)

  VastaaPoista
 3. Mieletön lanka ja sopii hienosti tähän malliin! Nyt munkin on saatava justiinsa jotain aurinkoisen keltaista. Ulkona jyrisee ja paukkuu ja sataa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten en lainkaan pitänyt keltaisesta, mutta maku on muuttunut ja tällä hetkellä tämä väri näyttää minustakin oikein kauniilta. :)

   Poista
 4. Ihanat sukat! Kunpa itsekin joskus osaisin tehdä jotain noin hienoa neulomalla..

  VastaaPoista