perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kansanrunoutta karkkiväreissä

Tour de Sock jatkuu, toinen etappi suoritettu.


En ole yhtään kirjoneuleihminen. Nämä sukat oli kuitenkin mukavaa neulottavaa, koska kirjoneuletta ei ollut koko sukan mitalla, vaan väliin tuli tuollaista sormia (lue: hermoja) lepuuttavaa yhden langan osuutta. Ohje oli selkeä ja hyvin kirjoitettu. Yhden kerran piti vähän purkaa, sekin omaa tyhmyyttä kun en uskonut että ohjeessa tarkoitettiin just sitä mitä siinä luki. Selvennystä kysellessäni sainkin hyvän ohjeen. "Trust the pattern!" :)

Lähdin mökille muutama päivä ennen ohjeen julkaisua ja pakkasin mukaan vain yhdet langat tätä etappia varten. Kun sitten ohje julkaistiin, olisin kaivannut hiukka lisää kontrastia kuvioväreihin, varsinkin keltavihreä-kombo ei oikein erotu. Näillä kuitenkin oli pakko mennä, kun vaihtoehtoja ei mukana ollut.


Malli on Kanteletar ja sen on suunnitellut suomalainen TiiQ. Lankana on Handun käsinvärjättyjä ihanuuksia. Puikot KnitPron Cubics 2,5mm. Langankulutus 85 grammaa. 


Nyt kun sukat on valmiit ja täydellisen sopivat, väritkin näyttävät oikeastaan aika kivoilta. Varmasti tästä kansanrunoudesta Eliaskin ilahtuisi! 

4 kommenttia: