sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kesäyön neulontaa

Olin aivan ihanassa tapahtumassa perjantai-iltana. Lentävä Lapanen järjesti Kesäyön neulontaa klo 18-24. Musiikkipuolesta vastasi hienosti yhteensoiva Borealis.


Löysin mielenkiintoisia lankakoreja, nokkos- ja hamppulankaa. Sopivat kuulemma esim pesulappuihin. Valitsin nokkoslangan, sanoin että tarjoan siitä tehtyä pesulappua aina sille perheenjäsenelle, joka on päivän mittaan minua eniten rasittanut. Itselleni ajattelin tehdä vastaavan pesulapun silkistä. ;) No ei vainkaan. :)


Ohjeeksi löytyi pesukierre eli tawashi. Ohjeen koko oli pieni, ilmeisesti kasvojen pesuun sopiva. Minä halusin kuitenkin koon, jonne voi laittaa saippuan sisälle. Virkkasin aloitukseen tuplamäärän silmukoita. Samoin kerroksia kaksinkertainen määrä.


Kun virkkaus oli valmis, taiteltiin lappu kuvien mukaan.


Sitten tuo päällä oleva sauma ommeltiin. Nokkoslanka on sen verran katkeilevaa, että ompelin kalalangalla.


Nyt on valmiina putki. Pujottelin kalalangan putken päähän, kiristin putken suun ruttuun ja solmin.


Sama toiseen päähän, mutta ennen kiristämistä sujautin saippuan pussin sisään.


Lopuksi solmin narut ja päättelin.


Ja nyt menen suihkuun. Kerron seuraavassa postauksessa miten nokkos-tawashi toimi.
Langankulutus 35 grammaa.

4 kommenttia:

 1. Kiva idis! Olisin niin halunnut kanssa päästä tuonne kesäyön neulontaan, mutta meillä oli juuri rippijuhlajärjestelyt kuumimmillaan, joten en irronnut. Pitää yrittää seuraavaan vastaavaan kyllä päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin sinne ajaessani että oletkohan tulossa, kun joskus sanoit siellä käyväsi. Toivotaan että saadaan vastaavia tapahtumia pian uudelleen. :)

   Poista
 2. Hauska idea! Ja tuo nokkoslanka on taas kerran yksi minulle ihan uusi juttu! Ja oikein mukavalta kuulostaa tuo tapahtuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma oli mahdottoman kiva! Aika menee siivillä samanhenkisten seurassa. Tuon nokkoslangan lisäksi mielenkiintoinen uutuus oli hamppulanka, aika saman tuntuisia lankoja.

   Poista