torstai 30. huhtikuuta 2015

Oikeat ja vasemmat

Nyt on sukat sekä oikeisiin, että vasempiin jalkoihin. Taipuuko se noin? Vai pitääkö sanoa oikean- ja vasemmanpuoleisiin? Kirjoitetaanko toi yhteen? Vasemmanpuoleisiin vai vasemman puoleisiin? Muistan lämmöllä äidinkielenopettajaani Anja Ikosta, hänellä oli hyvät hermot. :)

 
Nämähän ovat siis ne sukat, joissa ensimmäinen pari tuli vahingossa kaksi oikean jalan sukkaa. Onneksi lankaa oli vielä sen verran, että sain vasemmatkin tehtyä. Tosin se otti aikansa... :D

 

 Lankoina pätkävärjätty TiesMikä, sekä musta Viking Ville. Langankulutus 213 grammaa.

Iloista ja aurinkoista vappua teille kaikille!

18 kommenttia:

 1. Mä sanoisin oikeisiin ja vasempiin jalkoihin. Vasemmanpuoleinen kirjoitetaan yhteen äiti hyvä ja sekä että lauseessa että sanan eteen ei tule pilkkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas tyttäreni. :) Muuten, eikö tuossa viestissäsi kohta "että sanan" pitäisi olla "että-sanan"? Olet rakas. ♡

   Poista
 2. Hihihiii äiti ja tytär keskustelee ...:)
  oli sukat kumpaan jalkaan tahansa niin upeita ne ovat kaikki.
  iloista vappua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuollaiset keskustelut on kai sitä äiti-tytär-rakkautta. Olikohan nyt väliviivat paikoillaan. :D

   Poista
 3. Kivat sukat! Pakko vaan kysyä, että mikä noissa sukissa määrittelee kumpaan jalkaan se laitetaan? Omat sukkani käyvät aina kumpaan jalkaan tahansa, ellei esim. sukan varressa ole jokin kuvio, joka halutaan vaikkapa ulkosyrjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näissä sukissa tulee varteen sauma, jonka minä laitan varren sisäsivulle. Ei se paljoa näy, mutta kun sen itse tiedän, niin kohdistan sen niin. Tosin täytyy tunnustaa, että olen niin niuho että normisukissakin laitan aina aloitukset sisäsivulle, joten minulla on aina molemmille jaloille oma sukka. Älä kerro kenellekään. ;D

   Poista
 4. Oikea muoto taitaa olla sekä oikeaan että vasempaan jalkaan. Harvalla kun on useampaa oikeaa tai vasenta jalkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinkin se tietysti on. Alan ymmärtää että suomi on hyvin vaikea kieli. :)

   Poista
 5. Hauskaa pohdintaa :) Suomen kieli on todellakin vaikea välillä meille suomalaisillekin. Ajattelepas olevasi ulkomaalainen, joka opettelee suomen kieltä. Huh huh!
  Pakko kysyä, jotta onko sulla tuota mustaa tossa varressakin? Mä teen näitä mielialasukkia niin, että sauma tulaa kantapään kohdalle. Silloin kaikki sukat sopii molempiin jalkoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa varressa on mustaa, kaksi kerrosta värilangalla ja kaksi mustalla. Ja ehkäpä minunkin kannattaisi siirtää sauma taakse, ennenkuin minulla on joskus neljä saman jalan sukkaa. :D

   Poista
 6. Hienoa että upeat sukat saivat parinsa. =) Ja suomenkieli on ihmeellistä! ;) Minä muuten myös teen aina sukkiin kerroksenvaihdon kantapäähän. Luulen, että asiakaskunta häviäisi olemattomaksi, kun olisi tosiaan niitä sukkia vain oikea- tai vasenjalkaisille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaisi tosiaankin kysyntää olla vähemmän. :D

   Poista
 7. Ehkä se sauma on hyvä olla kantapään kohdalla, niin kuin sukissani onkin, koska sitten on ihan sama onko saaja oikea- vai vasenjalkainen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä minun tosiaankin pitäisi vaihtaa tyyliä. :D

   Poista
 8. Kauniita sukkia. Tuo varsimalli on kiva. Pitää itsekin joskus kokeilla =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Minä olen hieman jäänyt näihin koukkuun... :D

   Poista