keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Väljyyttä varpaille

Tein sukat. Ai miten niin arvasit? :D


Mutta etpäs arvannutkaan, että tein ne miesten kokoa. Näiden koko on 42-43. Ajattelin että voihan miehillekin tehdä varren noinpäin. En vaan ollut aiemmin tajunnut. Lankana 7 Veljestä, langankulutus 137 grammaa.


Hieman on varpaille väljyyttä, kun mallina toimineet jalat ovat kokoa 34. Lapaset sen sijaan on sopivat, tehty monen sovituksen taktiikalla. Langankulutus 56 grammaa.


Lapasissa lankana on Metsäpuron Karstalanka, 100% villa, se jossa on ne lanoliinit tallella. Saatavana kolmessa värissä, just samoissa kuin lampaatkin. :) Suosittelen, ja voin toimittaa jos joku sitä haluaa kokeilla. Sillä varauksella tietenkin, että tuottajalta sitä löytyy.


Seuraava aloitus, ei vainkaan, aloituksia on koriin laitettu monta jo ennen tätäkin. Seuraava aloitus, josta kerron, on Frangiflutti. Mainio huivimalli, jossa neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla aallonmurtajia. Unelma telkkarinkatselutyö. Ohjetta en noudata mitenkään orjallisesti, haluan huivista enemmän kolmiomallisen hartiahuivin. Idea on kuitenkin Frangiflutista. Lankana Pirtin Kehräämön 100% villa.

12 kommenttia:

 1. Tuo huivi kyllä houkuttelee edelleen ...
  Aurinkoisen tuulisin terveisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on just sopiva tähän huiviin, tällä tuulella aallonmurtajaa tarvitaankin. :)

   Poista
 2. Hei, sä aloitit makkarahuivin! Otas mukaan kun ensi kerran tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne mitään makkaroita ole, ne on aallonmurtajia. :D Mietin että tuo voisi ehkäpä olla sopiva työ Studio Lapasen leffailtaan.

   Poista
 3. Oi näyttääpä kivalta tuo huivin alku. Itselläkin yksi huivi parhaillaan puikoilla ja muutama huivi suunnitteilla. Ilmassa siis jonkin sortin huivihulluutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko se tämä kevät. Ajatus lämpimistä kesäilloista, jolloin tarkenee kun heittää huivin harteille. Tänään oli sellainen tuuli, että olisi kyllä kaikki huivit lentäneet huitsin hukkaan sen mukana. :)

   Poista
 4. Argh, täällä on taas nämä sukat mua kiusaamassa. Ne on niiiiiin hienot, että jostain on löydyttävä aika niiden neulomiseen.
  Huivista on tulossa veikeän näköinen. Tahdon sellaisenkin :-D On tämä vaan sellainen ispiraatiopaikka meikäläiselle. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa jos voin antaa töilläni inspiraatiota sinulle. :) Huivi on minustakin tosi hauska, pelkkiä nurjia ja oikeita poikkiraitoja, ja noin kivaa tulee.

   Poista
 5. Kivat sukat, pitäisi itsekin kokeille tuollaista vartta.
  Aallonmurtajahuivista tulee varmasti kaunis. Onkohan siihen suomenkielistä ohjetta jossain ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kannattaa ehdottomasti kokeilla. :)
   Minä sain huiviohjeen lankakaupasta.

   Poista
 6. Komiat sukat ja vallan ihana väriskaala varressa.. lapaset ovat myös oikein nätit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nuo varren raidat on Novitan Raitalankaa, en nyt muista oliko sillä vielä joku täsmänimikin.
   Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista