sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kaikki elämäni salaisuudet

Minut on haastettu. Olen saanut Liebster Award -haasteen kaikkiaan neljästä eri blogista. Kiitos Nemira ja Nemiran Nurkkaus, Johanna ja Ihan Oikea Blogi?, Hanna ja Koukussa, sekä Saturnina ja Tuluskukkaro. Kiitos teille kaikille, olette ihania! <3Haaste etenee seuraavasti.
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Koska minulle nyt kuitenkin onnekkaasti napsahti 44 kysymystä, teen näistä koosteen, jossa en ehkä aivan kaikkiin vastaile.Nemira kysyi mm. seuraavia asioita.

Paras lapsuuteni muisto? Olen viettänyt lapsuuteni maalla. Parhaita muistoja ovat ne kun aamuaurinko paistoi tuvan ikkunasta mustaan puuhellan kylkeen ja kun pihatiellä kissapoikaset kävelivät häntä pystyssä kohti navettaa, jossa kupissa odotti vastalypsetty maito. Myöskin heinäpellon tuoksu kun heinät oli nostettu seipäille on ihana lapsuusmuisto, josta nykyään enää harvemmin pääsee nauttimaan.

Autio saari ja viisi tavaraa mukaan? Käsityöihmisenä tietenkin ottaisin mukaan hurjasti lankoja, mutta pakkaisin ne kaikki samaan, joten ne laskettaisi vain yhdeksi. Toiseksi eri kokoisia puikkoja ja koukkuja. Kolmanneksi netin, jotta saisin ohjeita. Neljänneksi jonkun hienon ravintolan, syömistä varten. Viidenneksi miehen, huvikseni. :)

Mansikka, mustikka, puolukka vai vadelma? Ehdottomasti mansikka!

Millaisessa talossa asut? Vihreässä puutalossa, jossa on yhdeksän makuuhuonetta.

Omistatko käsityöhenkisiä ystäviä? Omistan, ja nyt aloin miettimään omistankohan muunlaisia ystäviä.

Tuhlaatko koskaan liikaa rahaa käsityötarvikkeisiin, ihan vaan "vahingossa"? En ikinä! Mikään raha minkä laitan käsitöihin, ei ole liikaa. :)Johanna kyseli seuraavia.

Matkusteletko lomalla? Jos matkustelet, niin minne? Matkustan lomani alussa mökille Sysmään ja viikon kuluttua kun loma loppuu, matkustan takaisin. Ihan paras matka!  :)

Mikä on paras tapa rentoutua? Ehdottomasti neulominen mökin laiturilla auringon paisteessa.

Mikä on lempilankasi tai -kankaasi? Tällä hetkellä ehdottomia ykkösiä ovat Handun langat. Niin pehmoisia, niin kauniisti värjättyjä, niin laadukkaita. Neulojan unelmia!

Onko sinusta tullut se miksi pikkutyttönä halusit tulla? On tullut, olen äiti.

Mihin blogiin minun pitäisi ehdottomasti tutustua? On hurjan vaikea nimetä vain yhtä, on monia upeita blogeja, joissa on toistaan taidokkaampia käsitöitä. Jos pitää kuitenkin sanoa vain yksi, se on Villaa ja Lankaa.

Mikä kirja minun pitäisi ehdottomasti lukea? Kaikkien pitäisi lukea Dostojevskin Idiootti.Hanna kyseli tällaisia.

Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi? Kesä! Rakastan sitä tunnetta kun aurinko kuumottaa ihoa. Rakastan valoisia kesäöitä, jolloin ei malta käydä ollenkaan nukkumaan. Rakastan linnunlaulua sekä perhosia. Rakastan koivujen lehtiä ja lämpimiä sadepisaroita. Sanoinko jo että KESÄ! :)

Mikä on lempivärisi ja miksi? Vuosia ehdoton lempivärini on ollut sininen, mutta viime aikoina sen teho on alkanut hiipua. Sen sijaan ne värit, kuten esim oranssi ja keltainen, joita en ole voinut sietää, ovat muuttuneet siedettäviksi, suorastaan kauniiksi. Ehkä minulla ei tällä hetkellä ole varsinaista lempiväriä, mutta on kaksi väriä joista en ole ikinä pitänyt. Viininpunainen ja beige.

Tykkäätkö leipoa? Olen tässä asiassa aika kausi-ihminen. On leivontakausia, ja kausia ilman leivontaa. Eli tykkään kyllä, mutta en leivo säännöllisesti.

Jos voisit tehdä ihan mitä haluaisit, mitä se olisi? Muuttaisin kuukaudeksi yksin jonnekin keskelle ei mitään. Ilman radiota, ilman telkkaria, ilman nettiä. Ottaisin mukaan lankoja, mutta en yhtään valmista ohjetta.

Tykkäätkö haastaa itseäsi käsitöissä vai pitäydytkö tutussa ja turvallisessa? Tykkään silloin tällöin haastaa, josta esimerkkinä on Tour de Sock -kisaan osallistuminen. :)

Mikä on paras muumihahmo ja miksi? Tämä on helppo. Rouva Vilijonkka. Ihailen hänen lastenkasvatustaan. Lapset kulkevat hänen perässään jonossa, pituusjärjestyksessä, tasaisin välein.
Saturninan kysymyksiä.

Miksi päätit aloittaa bloggaamisen? Mietin äitini kanssa miten mukava olisi laittaa jonnekin ylös kaikki tekemänsä käsityöt, voisi sitten joskus myöhemmin katsella mitä on tullut tehtyä. Siitä lähti ajatus perustaa blogi, ihan vaan päiväkirjaksi tekemisistä itselle.

Mikä on epäonnistunein käsityösi? Puuvillalangasta virkattu kesäjakku itselleni. Tein täysin ohjeen mukaan, koko oikea, lankakin just oikeata. Malli oli aivan ihana, edestä avoin, kaulukset kääntyivät kuvassa kauniisti. Kun sain jakun valmiiksi ja puin ylleni, se oli muuttunut roikkuvaksi rievuksi, jossa kauluksetkin valuivat epämääräisesti olkapäillä. Riisuin sen ja rullasin loppulankojen kanssa samaan muovipussiin, ja tungin kaapin perälle. Muutaman vuoden kuluttua se tuli silmiini, purin sen ja kerin langat. Vieläkään niistä ei ole tehty mitään uutta. :D

Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja käsitöiden lisäksi? Luen jonkinverran, hieman soitan pianoa ja laulan. Täytyy kyllä sanoa että kaikki muu on minimaalista verrattuna käsitöihin.

Mikä on paras stressinpoistokeinosi? En osaa sanoa onko minulla koskaan stressiä, mutta jos olisi, niin varmaan yksin oleminen. Olen niin harvoin yksin, en lähes ikinä, että siitä aina toisinaan haaveilen.

Teetkö unelmatyötäsi? Teen! Saan tehdä juuri sitä työtä jota haluan, 24h/vrk, seitsemän päivää viikossa. En vaihtaisi tätä työtä mihinkään muuhun.

Mikä on lempisanontasi? Lapset häärää, aikuiset määrää!Koska minulle on joskus aiemminkin tullut vastaavanlainen haaste, jossa haastoin mukaan 11 blogia, en tällä kertaa haasta nimeltä ketään.  Mikäli on joku blogi, joka täyttää kriteerit, eikä ole vielä haastetta saanut, voin hänet mielelläni haastaa ja keksiä kysymykset, ellei hän halua vastata edellä oleviin ihaniin kysymyksiin.

6 kommenttia:

 1. No nyt minä oon sanaton. Kiitos! <3 Ja mun muumien lempihahmoksi perustelusi ansioista tuli muuten ihan just nyt kans Rouva Vilijonkka! =D

  VastaaPoista
 2. Olipas mukavasti vastattu. Ja ihania kuviä väleissä :)
  Oon muuten samaa mieltä, että yksinolo on parasta stressinpoistoa. Mikään ei oo rentouttavampaa kuin olla hiljaisuudessa ja neuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Mokoma kun on vaan niin harvinaista herkkua. :D

   Poista
 3. Kivoja vastauksia. Tuo lempisanontasi on mainio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat käyttää samaa sanontaa jos on tarvetta. :)

   Poista