perjantai 24. helmikuuta 2017

Huiveja, huiveja, huiveja!

Olen pari viime päivää istunut sohvalla ja ihaillut uutta kirjaa. Pirjo Iivosen uusin kirja Unelmien huivit on ilmestynyt. Aivan ihana kirja! Niin kaunis, tyylikäs, romanttinen.

Olen neulonut hieman vajaan vuoden aikana kaikki kirjan mallit. Nyt ajattelin postata ne tänne blogiin pienissä erissä noudattaen kirjan järjestystä.

Ensimmäisenä kirjassa on Virvatuli.


Pidän huiveista, jotka eivät ole täysin suorareunaisia kolmioita, sekä siitä että huivin kokoa voi itse helposti säätää. Tämä huivi aloitetaan kulmasta, neuloen ensin huivin ainaoikein-runko-osuus. Pitsiosio on helppo ja sitä voi jatkaa niin pitkäksi kun lankaa tai halua riittää. Langankulutus 48 grammaa.


Seuraavana on Sadekeiju.


Tämä on yksi suosikeistani. Mallina puolipyöreä kaari on ehdottomasti eniten käyttämäni. Samoin kuin edellisessä, tässä on helppo pienentää tai suurentaa huivia oman maun mukaan. Langankulutus 28 grammaa.


Sitten hauskasti erilainen Helmi. 


Tästä huivista saa lankoja vaihtamalla hyvinkin erinäköisen. Kirkkailla väreillä huivista saa varsinaisen ilotulituksen, hillityimmistä sävyistä tulee aivan erilainen tyylikkyys. Langankulutus 129 grammaa.


Ja sitten Kaaso.


Kaikki eivät pidä itseään huivi-ihmisinä. Heille tällainen bolero on just sopiva tilanteisiin joissa tarvitaan hieman jotain harteille viilenevässä kesäillassa. Tai milloin vaan. Minulle tästä tuli, nimestä ja mallista, mieleen kesähäät joissa illalla haluaa jotain pientä kesämekon päälle. Neuloin tämän 100% silkistä, voitte kuvitella miten ihana. Langankulutus 83 grammaa. 


Seuraavaksi Leija.


Tällaisia huiveja voisi olla vaikka kuinka monta. Täydellinen kaareva muoto ja kaunis pitsereunus sileän runko-osan jälkeen. Lankana tässä on Handun huivilanka, jonka kaunis väritys antaa huiviin lisää eloa. Langankulutus 24 grammaa.


Langankulutuksia en nyt tähän saa laitettua, koska unohdin punnita ja nyt olen vienyt kaikki huivini Järvenpäähän Lentävään Lapaseen, jossa pidetään Unelmien huivit-kirjan viralliset julkkarit lauantaina 11.3. Tervetuloa! :)

8 kommenttia:

 1. Olipa mukava nähdä jo malleja kirjasta. Nuo kaksi ensimmäistä jo houkuttaa ostamaan koko kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on koko kirja täynnä toinen toistaan kauniimpia malleja. Yritän tässä lähipäivinä saada seuraaviakin huiveja tänne postattua.

   Poista
 2. Wau miten kauniita huiveja! Ja tuo bolero on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Bolero on mainio, ja äärettömän helppo tehdä.

   Poista
 3. Oi, miten ihania huiveja. Olen itsekin innostunut huivien neulomisesta ja kieltämättä löysin pari mallia, jotka haluaisin tehdä. Eli kirja on laitettava tilaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden lisäksi on vielä monen monta kaunista tulossa, kunhan ennätän tehdä postaukset. Hankkimisen arvoinen kirja ehdottomasti.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Heti ilmottauduin Lentävään Lapaseen julkkareihin. Kiva nähdä kirja livenä ennen ostopäätöstä. On kyllä jo nämä nähdyt mallit niin kivoja, että ehkäpä kirja on hankittava.

  VastaaPoista