tiistai 28. helmikuuta 2017

Lisää Unelmien Huiveja

Tässä seuraavat viisi huivia Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien huivit. Nämäkin kaikki ovat esillä kirjan julkkareissa Järvenpään Lentävässä Lapasessa  lauantaina 11.3.

Ensimmäinen huivi tässä erässä on Kehrä.


Ihan huikean kaunis pitsihuivi! En edes tiedä miten tätä voisi kuvailla. Pitsi on äärettömän kaunis. Tuo idea, että pitsiosuutta on sekä niskassa että helmassa on upea. Tämä huivi näyttää minusta vaikeammalta kuin oikeasti onkaan. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Langankulutus 38 grammaa.


Sitten Aavikkoruusu. 


Tässä, kuten edellisessäkin, pitsiä on kahdessa vaiheessa. Tästä tuli ihanan iso kääriytymishuivi. Voin kuvitella kesäillat laiturilla tämä huivi hartioilla. Langankulutus 132 grammaa.


Ja sitten Kevärmorsian. Pidän tämän huivin ideasta. Ensin yksinkertainen runko-osa ja siihen kiinnitetyt erikseen virkatut kukat ja lehdet. Kirjassa on tarkat ohjeet virkatuille osille ja paikat mihin kuuluvat, mutta kukapa estää sommittelemasta aivan oman maun mukaan uudenlaisia kukkakimppuja. Langankulutus 161 grammaa. 


Poutapilvi. 


Minun Poutapilvestäni tuli tällainen retropilvi. Tässä huivissa huomaa miten hyvinkin pienellä jutulla saa näyttävyyttä. Vain yksi erilainen kerros toisella värillä ja siinä se. Tämä huivi on tavattoman nopea ja helppo tehdä, ja näin kaunis. Langankulutus 142 grammaa. 


Kesäyö. Tässä huivissa erikoisuutena on helmapitsin neulominen poikittain runko-osaan nähden. Kannattaa kokeilla, ellet ole tätä tyyliä vielä neulonut. Hiukkasen ensin jännitti miten sujuu, mutta kirjan hyvillä ohjeilla ei ollut mitään ongelmaa. Langankulutus 143 grammaa. 


Seuraavat viisi huivia postaan taas jokusen päivän kuluttua. :) 

2 kommenttia:

 1. Nämä kirjan huivit ovat kyllä todella kauniita! Mutta sitä edelleen ihmettelen miten ihmeessä ehdit neulomaan näin hurjan paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kauniita! Koko kirja on niin ihana. Tule vaikka Lentävään Lapaseen silloin 11.päivä katsomaan. :)
   Ja tuohon neulomiseeni. Näitä huiveja olen neulonut viime vuoden huhtikuusta saakka, se että postaan ne nyt pienen ajan sisällä kaikki, saattaa antaa hieman väärän kuvan neulomisvauhdistani. :D

   Poista