torstai 9. maaliskuuta 2017

Viimeiset unelmat

Eikö ollutkin dramaattista! Nyt siis viisi viimeistä huivia Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien huivit.

Seita.Tämän kauniin keepin neulomista minä siirsin ja siirsin. Ei siksi, etteikö malli olisi miellyttänyt, vaan siksi että se näytti niin kamalan vaikealta.

Minä en ole hyvä kirjoneuleissa ja tässä se tehdään samaan aikaan pitsineuleen kanssa. Aika hurjaa. Yllätys olikin sitten melkoinen kun työn aloitin, eihän se ollutkaan vaikeata. Langankulutus 97 grammaa.


Seuraavana Taika. 


Yksinkertaisuudessaan kaunis. Tämän huivin pieni erikoisuus on, että alaosan kirjoneuleiden lankajuoksut on sidottu nurjalla puolella siten, että ne muodostavat nurjallekin oman kuvionsa. Huivia voi siis käyttää kumminpäin haluaa. Harmi etten huomannut kuvata huivin molempia puolia. No, näette kun käväsette Lentävässä Lapasessa. :) Langankulutus 118 grammaa.


Sitten pitsinen Kuura. 


Kaunis pitsihuivi, jonka kruunaa huivin päättelyreunaan virkkaamalla tehdyt lehdykät. Langankulutus 38 grammaa. 


Kaisla. 


Tämä on kirjan toinen keeppi. Ihana asuste silloin kun tuntuu ettei huivi ehkä pysy mukana vauhdissa. :) Keepit ovat minulle aivan uusi tuttavuus, joka tuntuu heti hyvin mukavalta tuttavuudelta. Langankulutus 146 grammaa. 


 Kirjan viimeisenä on Lumihiutale.Aivan ihana iso huivi kiedottavaksi ympärille. Heta ihastui tähän niin, että varasi sen heti itselleen. Idea tässä huivissa on mainio, neulotaan kaksi samanlaista pitsiä, jotka yhdistetään toisiinsa sileässä runko-osassa. Langankulutus 246 grammaa.Tällä hetkellä kaikki nämä kirjaan testineulomani huivit ovat esillä Lentävässä Lapasessa Järvenpäässä, luultavasti ainakin tämän maaliskuun ajan. Tämän viikon lauantaina eli 11.3 Lapasessa juhlimme myös kirjan julkkareita klo 12 alkaen. Nähdäänkö siellä? :)

5 kommenttia:

 1. Nähdään! Uskomaton urakka takana ja hienoja huiveja sait palkkioksi. :) Nuo keepit on kivoja molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva nähdä pitkästä, aivan liian pitkästä aikaa. :)
   Niin kauniita huivimalleja kaikki, nyt on sitten se kuuluisa runsaudenpula. :D

   Poista
 2. Kiva oli tavata ja hieno tilaisuus, kakku oli komea.
  Ehdottaisin, että näihin Unelmien huivien postauksiin lisäisit Tunnisteesi Huivi, joka on tässä viimeisessä mutta aiemmissa ei ole. Tunnistehaulla näkisi huivit helpommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva tavata! Ja kiitos, olinkin unohtanut tunnisteet, lisäsin ne nyt. :)

   Poista
  2. Kiitos tunnisteista.
   Mulla on nyt Leija tekeillä kun innostuin niin siitä pienestä huivista. Mitenkä ihmeessä ei ole tullut mieleenkään, että huiveista voi tehdä myös pieniä?? Aina vaan isolla puikolla ja pingotuksella iiisoja huiveja. Pöh, pienet on söpöjä ja just sopivia takin kanssa paljaan kaulan peitoksi.

   Poista