sunnuntai 31. elokuuta 2014

Ei aivan jokaisena päivänä.

Minä luotan siihen ettei useista vävyistäni se yksi, jota asia koskee, käy lukemassa blogiani tänään ennen iltapäivää. Jotenkin uumoilen etteivät ne muutkaan päivittäin käy. :)

Tämä vävy esitti joskus toiveen tennarisukista. Asia unohtui minulta ensin kokonaan, vävyltäni ei. Kun minua oli siitä taas muistutettu, päätin että elokuussa vävy saa haluamansa sukat synttärilahjaksi. Aloitin KyJyn nro 4. Lankana Novitan 7 Veljestä.

 
Tennarisukkien perussukkaosuus valmistui nopsasti, mutta sitten alkoi hidastelu. En ole mikään näpertelijä, eikä minua kovasti innostanut neuloa kolmella silmukalla tennarinnauhoja tai kuudella silmukalla koristekaistaletta. Pieni työ, mutta miten se saattoikin viedä aikaa. Sitten oli ommeltavana koristetikkaukset, taas näpertelyä. Edistyminen oli aikamoisen hidasta. Nyt on elokuun viimeinen päivä ja vietämme vävyn synttäreitä.
 
 
 
Sukat on valmiit! Kuvat eivät ole kovin hyviä, yritin häivyttää sukkien paria ylimääräistä kokonumeroa näkymättömiin kun omissa jaloissani niitä kuvasin. Langankulutus 189 grammaa.

16 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hienot! Onko näihin ohje jossain? Olen kyllä nähnyt useita ohjeita neulotuille tennarisukille, mutta nää on oikeemman näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Facebookin Voihan villasukka-ryhmän tiedostoista löytyy nimellä Jaana Elon tennarisukat vaihekuvilla varustettu ohje.

   Poista
 2. No kyllä on aivan uskomattoman hienot! Tekis niin mieli kokeilla, vaan tiiä sitten tulisko ikinä valmista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kannattaa kokeilla. Ei se näpertelyn määrä nyt niin ylivoimainen ole, vaikka minä sen kanssa tuskailinkin. :)

   Poista
 3. Hienot on ja malli mulle mieluisin tähän mennessä nähdyistä. Uskaltaiskohan kokeilla? Näprääminen hirvittää. Eihän näprääminen vierasta ole, vältän sitä kuitenkin niin paljon kuin mahdollista! Kyllä vävyn kelpaa kulkea nois tennareissa! Onnea hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä kokeilla uskaltaa, jos minun hermoilla tehtiin, onnistuu muiltakin. :)

   Poista
 4. http://hrkdesign.blogspot.fi/p/virkatut-tennarit-ohje

  Tässä kuvallinen ohje niille jotka ei halua/osaa kutoa. Tai niille jotka haluaa virkata erilaiset sisätossut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sukkamallit ovat kyllä ihan mahtavat!!!

   Poista
  2. Kiitos tuosta virkattujen ohjeesta, tiedä vaikkapa joku päivä... :)

   Poista
 5. Ihanat!!! Jos joskus opin kutomaan, tälläiset on ihan ehdottomasti mun To do -listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sinun hermoillasi neulomaan opettelu ei ole konsti eikä mikään. Muistelen nähneeni blogissasi ne kaksostenrattaat, ikinä ei olisi minun hermoilla tehty! :)

   Poista
 6. Ompa todella upeat sukat! Pitkään olen miettinyt että tuommoiset pitäisi tehdä, mutta en ole saanut aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Saapas/saappas nyt sinäkin, kun minäkin sain aikaan. (Tyttären kanssa mietittiin kirjoitetaanko tuo saapas vai saappas, kun ei tarkoiteta saapasta.) :)

   Poista
  2. Aika pulmikas sana! Itse antaisin ääneni tuolle "saappas" sanalle. :)

   Poista
 7. AIVAN ihanat, upeat, mahtavat! Nyt alan etsiä ohjetta! Haluun tommosen kanssa!!! =) =) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen että olisi monta onnellista jos näitä tekisi joulua ajatellen. Jos siis sattuisi olemaan näpertelijäluonne. :)

   Poista