sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Rauhallista sunnuntaita

Istun lattialla ja tyttö 8v letittää hiuksiani. Jalkani toimittavat esteiden virkaa, 5v tyttö juoksee esteitä olohuoneessa. Poika 12v puolustaa maata isän tekemällä puupyssyllä. Tunnen oloni turvalliseksi. 9vuotias poika syö viimeisiä lasagnen loppuja keittiössä, siirtyy kohta lettuihin. Tyttö 10v odottaa vuoroaan letitykseen. Toinen viisivuotiaista tytöistä piirtää. En näe häntä, mutta tiedän hänen piirtävän, kuulen sen. Piirtää jäniksiä. Jokohan tuli kaikki? Ei aivan. Kevään abi viihtyy yläkerran huoneessaan, en ihmettele. Isä soittaa kitaraa ja laulaa.


Mitä olen tänään tehnyt. Olen täyttänyt astianpesukoneen neljä kertaa, yhtä vähemmän tyhjentänyt, koska se on nyt käynnissä. Olen imuroinut Mörttiröpöä lattialta. Ne keiden kotona on lemmikkinä pieni jyrsijä, tietävät mitä se on. :) Olen ripustanut märkiä lapasia kuivumaan noin 36 kappaletta. Olen teroittanut värikyniä yhden laatikollisen. Olen jakanut vuoroja mikrofoniin laulamiseen. Olen kattanut pöytään noin 35 lautasta. Olen opettanut koronapelin sääntöjä. Olen syönyt mieheni leipomaa pullaa. Olen viestitellyt 25vuotiaan tyttäreni kanssa siitä milloin hän ennättäisi viedä pieniä sisaruksia elokuviin. Olen ajatellut muitakin aikuisia lapsiani, mutta tänään se onkin jäänyt siihen. :)


Pidin pienen tauon, tuli kaksi lasta takaisin viikonlopunvietosta. Poika 11v ja tyttö 13v.

Olen ennättänyt neuloakin. Vanhimmalle tyttärelleni, 26vuotiaalle, tulevaan mekkoon lyhyet hihat. Tai no, lähes. Toinen hiha on kavennuksissa. Löysin taas ohjeen, jossa ei aivan jokaista kohtaa ole viitsitty kirjoittaa. Esim hihojen kainalokavennukset selitetään kyllä hyvin siihen saakka kun puikolla on jäljellä 34 silmukkaa. Siihen ohje loppuukin.

 

Koska tämä on käsityöblogi, niin seuraavassa kuvassa minun tekemä lampunvarjostin. Mieheni sorvasi jalan ja laittoi sähköjohdot. Muuten, yksi lapsista kysyi jokin aika sitten, mitä eroa on sähköjohdolla ja johtolangalla. Kehotin kysymään isältä. :)

 
Rauhallista sunnuntai-iltaa teille muillekin. :)

2 kommenttia:

  1. Kurjia tuommoiset ohjeet. Jäisi mekko minulta kokonaan tekemättä kun osaisi improvisoida. :( Ja hauska tuo sähköjohta vs. johtolanka johto kuin johto. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ratkaisin ohjeen niin, että päättelin kaikki loput kerralla. Saas nähdä onko idea hyvä vielä siinäkin vaiheessa kun ompelen saumoja. Jos ei, otan uusiksi. :)

      Poista