keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Taskuneuloosi

Vielä viikko sitten minulle oli epäselvää mitä tarkoittaa taskuneuloosi. Viime lauantaina olin itse mukana tapahtumassa. Lentävä Lapanen Järvenpäässä toimi isäntänä, tai ehkä tässä tapauksessa emäntänä. Paikalle oli kutsuttu bloggaamisesta kiinnostuneita ihmisiä.


Taskutapahtuman voi kuka tahansa kutsua koolle, vaikkapa Facebookissa. Ilmoitetaan aika ja paikka, sekä aihe. Esim taskulounas voisi olla mukava, ilmoitetaan ravintola ja aika, kutsutaan ihmisiä julkisesti, kuka tahansa voi ilmoittautua paikalle. Hauska tapa tutustua uusiin ihmisiin.


Koska tässä tapahtumassa aiheena oli bloggaaminen, keskustelimme blogin aloittamisesta, kuvista, aiheista, blogin päättämisestä, kohderyhmistä, ulkoasusta, tekstien pituudesta, kuvien määrästä, siis ihan kaikesta mitä aiheesta mieleen tuli.

Aika meni aivan siivillä. Oli mukava tavata kasvokkain ihmisiä, jotka olivat aiemmin tuttuja vain tekstien kautta, kuten esim. punos-sidos-silmukka -blogin Pirjo. Sekä löytää uusia blogeja ja blogisteja, kuten Retuperällään -blogi ja Retu, sekä Merkku ja Merkkula -blogi. Kiitokset kaikille mukanaolleille, sekä ihan erityisesti Lentävän Lapasen Tainalle ja Tarjalle, sekä Taskuneuloosin vetäjille Marja Nousiaiselle ja Pauliina Mäkelälle.

 
Neljäs JyJukin oli Taskuneuloosissa mukana. Tasaraitaiset villasukat, aloitettu 9.1.

16 kommenttia:

 1. Voi miten hauskan oloinen tapahtuma! Itsekin asun tässä lähialueella, joten olisi joskus mukava päästä mukaan johonkin vastaavaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin että asut jossain lähellä, taisit joskus mainita, ettei Lentävä Lapanen ole sinullakaan kovin kaukana. Olen ajatellut, että olisi kiva järjestää joku neulontapäivä, vaikkapa meillä kotona, johon kutsuisin blogistiystäviäni. Mutta se on vielä jäänyt, kun ei tiedä miten toisten aikatauluihin sopii ja minkälaisin välimatkoin asumme. Sen tiedän ettei sinulta voi olla kovin pitkä matka meille. :)

   Poista
 2. Ompa kivannäköinen tunnelma kuvissa! :) Mäkin pohdin osallistumista tähän silloin joskus mutta en muistanut sitten kuitenkaan ilmottautua ennen kuin ilmottautumismäärä oli jo täynnä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mukava päivä. Ja mitä tästä opimme, älä ikinä mieti mitään, toimi heti. :)

   Poista
  2. No niimpä! :) Olen vain luonteeltani semmoinen että katson ja mietin ensin ja sitten vasta toimin. Ja usein käy niin että nopea syö hitaat ja minä jään nuolemaan näppejäni.

   Poista
 3. Mukavan tuntuinen tapahtuma! Enpä olisi mäkään tiennyt mitä taskuneuloosi tarkoittaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuvittelin ensin että se tarkoittaa jotain tosi pientä neulomista, jotain näpertämistä, ja ajattelin ettei ole tarkoitettu minun hermoilleni. :)

   Poista
 4. Kuulostaa kivalta! Minä olin eilen Novellikoukussa, tiedätkö mikä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen tietäväni. Muistelen sen olevan jossain Helsingin kirjastoissa järjestettävä tapahtuma, jossa joku lukee ääneen novelleja, ehkä muutakin kirjallisuutta, ja muut voivat kuunnella käsitöitään tehden. Taitaa vielä olla niin, että tapahtuma on jatkuva, eli vaikkapa joka kuukauden toinen lauantai. Tiesinkö? :)

   Poista
  2. Kyllä!! Tykkäsin tosi kovasti, mukava tapahtuma.

   Poista
 5. Hyvä Marjaana, kotiläksyt on tehty. Kivasti ilosanoma #taskuneuloosista leviää. Senhän ken tahansa kutsua koolle. Meidän novellikoukku = kudo ja kuuntele, joka toinen perjantai 17-18 luemme Tuusulanjärven taitelijayhteisön kirjoja. Jouluna päättyi Riitta Konttisen Onnellista asua maalla ja nyt aloitamme Aino Järnefeltin ja Jean Sibeliuksen kihlajaisajan kirjeillä. Lisää facebook.com/lentavalapanen. Aloitamme huomenna. Se on kiva tapa laskeutua viikonloppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin sivuiltanne tuosta uudesta kirjasta jota aloitatte. Varmasti mahtava kirja. Minä olen tuohon aikaan perjantaina jo uppoutunut viikonlopputöihini, mutta saatan kirjaa silmäillä kun poikkean teillä aamupäiväteellä. :)

   Poista
 6. Hei Marjaana!
  Olipa mukava palata viikon takaisiin tunnelmiin kirjoituksesi avulla! Hyvin hoidettu kotitehtävä :) Minä tein silloin heti pois, kun tiesin, että edessä on melkoisen kiireinen työviikko. Nyt on onneksi viikonloppua ja taas aikaa sekä käsitöille että bloggaamiselle. Kiitos, kun linkitit blogini kirjoitukseesi.

  Lentävään lapaseen retkeilen uudelleen jo lähiaikoina, kun pitää tuo ihana paikka näyttää tyttärelle! Ihanaa kevään ja seuraavan #taskuneuloosin odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuo Lentävä Lapanen on niin lähellä, että piipahtelen siellä viikottain. Perjantainakin kesken kauppareissun piti käydä kupillinen teetä juomassa. (näin meidän kesken voin sanoa että menihän siinä myös reilu pala juustokakkua). Seuraava #taskuneuloosia odotellaan täälläkin. :)

   Poista
 7. Oppia ikä kaikki: aina oppii uutta, kun kulkee silmät ja mieli avoimina :)! Uutta #taskuneuloosia odotellessa iloista talvea ja puikkojen kilinää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ja tosiaankin seuraavia tapahtumia odotellessa, olivat sitten #tasku tai muita repäisyjä. Reipasta talvenjatkoa ja kirjoittamaan houkuttavia asioita Tuusulanjärviseudulle. :)

   Poista