sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

En kehtaa sanoakaan...

...mutta taas tuli tehtyä sukat. Olen kertakaikkisen jämähtänyt sukkiin.

 
JyJu nro 17. Lankoina Regian Fluormania ja Novitan 7 Veljestä. Asiasta toiseen. Pidän lapsille ääneen lukemista tärkeänä. Olemme mieheni kanssa lukeneet neljälle nuorimmalle kaikki seitsemän Harry Potteria. Tulee taikasanat korvistakin, voin sanoa! Nyt kun se sarja on selvitetty, mietin mikä olisi seuraava kirja. Ajattelin josko ottaisi Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Sopiva kirja neulootikolle. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin kun luin kirjan ensimmäisen sivun, ehkä ei aivan vielä. Ehkä lukevat sitten aikuisina. :) Luemme nyt Elina Karjalaisen Koirapostia. Lapset pitävät, minä en.
Palataanpas asiaan.


Fluormania teki taas temput. Toisessa sukassa on pelkkää punaista, toiseen tuli liilaakin. Mitä väliä! :D Langankulutus 106 grammaa.

6 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Aivan hehkuu tuo väri tuossa mustan vierellä! En yhtään ihmettele, että näiden tekemiseen tulee himo! Myös minä pidän lapsille ääneen lukemista tärkeänä, monestakin syystä! Siitä, kun oon itse lukenut edellistä Potteria, on jo aika paljon aikaa, mutta nuo taikasanat sujuvat kyllä yhä. Ei ole unohtamisen vaaraa! ;) Tuosta Koirapostista en olekaan varma, saattaa olla että tiedän, tai sitten sekoitan johonkin toiseen... Mutta se on myös jännä, että toisia kirjoja on kiva lukea, toisia ei. Esim. usein lapset pitävät Risto Räppääjistä, mutta niiden lukeminen on aika ärsyttävää kun kieli jotenkin töksähtelee. Sitten taas vaikkapa Ellat tai Viisikot tai Astrid Lingrenin kirjojen lukeminen on sujuvaa ja miellyttävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän tuossa Räppääjässä on. Minullakin stoppasi heti alkuun. Elokuvina kuitenkin aivan mainioita. Lindgrenit olen hoidellut äänikirjoina. Automatkoille mainio keksintö, kun en halua lasten koko matkaa räpläävän kännyköitä. :)

   Poista
 2. Mä katselin pikkutyttönä mummolassa aina Narniaa. Se oli niin jännä telkkarisarjana. Mulla on sellainen iso Narnian Tarinat -kirja kaapissa odottamassa ja sit ku pojat vähän kasvaa, pääsen lukeen niille sitä ♥ Pottereita mä kans metsästän kirppiksiltä. Pääsen sit kans tankkaan taikasanoja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki kuuntelijat osaa jo itsekin lukea, mutta siitä huolimatta minusta on mukava lukea heille. Olen perustellut lukemisen tärkeyttä myös sillä, että oppivat kuuntelemaan. Ajatukseni on, että siitä taidosta saattaisi olla hyötyä koulussakin. Tiedä häntä. ;)

   Poista
 3. Anna tulla vaan sukkia! Näitä kauniita hyödykkeitä on kiva katsella.
  Meillä luettiin lapsena paljon. Olen aivan varma, että rakkaus kirjoihin sekä sanaston ja mielikuvituksen kehittyminen juontaa juurensa sieltä. Ja mikä olikaan mukavampaa, kuin maata koko perhe yhdessä sängyssä kainalokkain lukemassa ja kuuntelemassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Nykyään kun on niin monenlaista pelihärpäkettä siihen yksin ruudun edessä olemiseen, niin on kerrassaan ihanaa kun voi ottaa kirjan ja koota lauman kuuntelemaan. Yhdessäoloa parhaasta päästä. ♥

   Poista