lauantai 14. maaliskuuta 2015

Yhdet piti tehdä, mutta...

Joskus innostuu jostain mallista niin että valmista syntyy jopa enemmän kuin oli alun perin aikomus.

 
Saimme viime viikonlopuksi mökille vieraiksemme rakkaan ystäväpariskunnan. Miehet ovat sellaisia puutyöihmisiä, ja me naiset viihdymme neulomusten parissa. Kuulumisten lisäksi vaihdetaan myös uusimmat neuleohjeet.

 
Minä sain opetella uudenlaisen tossun mallin. Aivan ihana malli, oikeita ja nostettuja silmukoita väriä vaihdellen. Liisa, jolta opin sain, neuloi samaa mallia Novitan Isoveljestä. Koska minulla ei niin paksua lankaa mukana ollut, aloitin samoilla silmukkamäärillä huomattavasti ohuemmasta langasta.

 
Isoveljestä neuloen valmiit tossut olisivat olleet noin kokoa 39, minun kolmosen puikoilla ohuesta langasta tuli ehkä koko 30. Seuraaviin otin hieman paksumman langan ja puikot 3,5. Sillä pääsin kokoon 34. 
 

Tässä koko sarja. Nämä ovat JyJu nro 19. Lankoina oli jotain ruskeaa Pirtin Kehräämöltä, suuri  vyyhti jotain vanhaa oranssia, lila ehkä 100% villaa, ja Fluormanian jämiä. Langankulutus 149 grammaa.


Lopuksi kuva tämän päivän tekemisistä. Ihan paras kevätpäivä istua kahvimukin kanssa terassilla! :)

4 kommenttia:

  1. Nuo tossut on todella kivat! Oliskohan tähän jossain ohjetta? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin. Yritin kovasti löytää ohjetta netistä, mutta ei onnistanut. Bosniantossut tai vanhanajan tossut ovat hyvin lähellä, vain pohjan tein toisella tavalla. Voin pitää sinulle kurssin joku päivä Lentävässä Lapasessa. :)

      Poista