maanantai 3. maaliskuuta 2014

Iloista tiskaamista

Muistan, kun jokunen vuosi sitten kuulin ensimmäisen kerran jonkun virkanneen tiskirättejä. Tiesin heti, että siinä on homma johon minä en ala. Siinä ei säästä mitään. Niitä saa helposti joka kaupasta. Ne on halpoja ostaa. Käsityöajan haaskaamista moinen homma.

Sitten näin tuttavallani neulottuja tiskirättejä. Ostin häneltä yhden. Sitten oli Lankamaailmassa ihania värejä bambulankaa, ostin pari kerää. Vähän sen jälkeen kävin hakemassa jokusen kerän lisää. Hieman myöhemmin lanka tuli tarjoukseen ja hain sitä vähän enemmänkin. Ja rättejä on syntynyt. Kaikkia mahdollisia ihania, iloisia värejä. Enkä minä ole ostanut niitä kaupan versioita enää aikoihin. Enkä taida ostaakaan.

Virkkaa 44 kjs.
1.krs. Virkkaa neljänteen ketjusilmukkaan kolme pylvästä, 3kjs sekä kiinteäsilmukka samaan ketjusilmukkaan kuin pylväätkin, eli siihen neljänteen. Toista tuota koko kerros.
2.krs. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa. Virkkaa kolme pylvästä edellisellä kerroksella tekemääsi kolmen ketjusilmukan lenkkiin. Virkkaa kolme kjs sekä ks samaan ketjusilmukkalenkkiin. Jatka virkkaamalla aina kolme pylvästä edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin, kolme kjs sekä ks samaan lenkkiin.
Jatka haluamasi määrä ja päättele. Muista jonkinlainen ripustuslenkki.

Lanka Hjertegarn Blend bamboo, 70% bambua, 30% puuvillaa. Langankulutus 97g.

11 kommenttia:

 1. Kivoja tiskirättejä! Ihanan värikkäitä! Itsekkin olen noita tehnyt yhden jos toisenkin. Tosin olen tainnut kaikki neuloa, sillä virkkuukoukku ja minä emme oikein tule toimeen keskenämme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen neulonut kaksi tiskirättiä. Tai kahta tiskirättiä. :) Kumpikaan ei tosin tainnut valmistua koskaan. Toinen on hukassa, toisesta pitäisi langat päätellä, mutta taidan purkaa. Saas nähdä nyt.

   Poista
  2. :D Mun täytyy varmaan haastaa itseni ja kokeilla virkata tällä sinun ohjeella tiskirätti. :)

   Poista
  3. Aika myöhään sielläkin ollaan käsityömietteissä. :) Ohjeen kirjoittaminen olikin aika haastavaa, toivottavasti se kuitenkin tuli ymmärrettävästi.

   Poista
  4. Unirytmi hieman sekaisin flunssan takia. Nukkunut sunnuntaista lähtien varmaan 16h päivässä. :) Vähän yritin ohjettava tavata mutta ei ihan auennut mutta pitää katsoa uudemman kerran virkkuukoukun ja langan kanssa, silloin varmastikkin selkenee. Ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään hankalalta. :)

   Poista
 2. Ihanan värisiä! Meillon sama pinta vähän eri mallilla. :) Tuo on kaunista. Hauska, kun miekin vannoin ensimmäiset nähtyäni, että en varmasti ja nyt olen vaihtanut kokonaan bambusiin. Kalsareissa myös. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo värit ovat ehkä se juttu mihin ensin ihastuin. Bambusta on moneksi, kalsareista en vielä tiennytkään. :D

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! :) Ihastuin tekemiisi rätteihin ja mukavaa kun niille löytyi myös resepti. Sen verran aloittelija olen virkkuuhommissa etten olisi ikinä omin päin mallia keksinyt. Näitä onkin nyt tullut värkkäiltyä.

  VastaaPoista
 4. Minä olen jo kauan aikonut näitä tehdä. Nyt tiedän mistä kivan ohjeenkin löydän kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kun jokusen tekee, niin ei halua enää kaupallisia käyttääkään. Ainakin minulle on käynyt niin.

   Poista