torstai 20. maaliskuuta 2014

Lanka tulee langan luokse

Kävin tänään hakemassa ystävältäni ja kollegaltani Ninalta tilaamani puolikkaan lampaan. Pääsiäinen on nähkääs tulossa. Samalla sain pitää sylissä kolmen päivän ikäistä karitsaa, tosi pieni ja suloinen otus. Jo ennen kun sain lampaanpaistit autoon, toi Nina minulle kassin jossa oli kolme vyyhtiä lampaan karstalankaa. Oli omista lampaistaan teettänyt villat langaksi Pirtin Kehräämössä. Sain nuo vyyhdit koeneulottavaksi. Tiedätte, tai ainakin voitte kuvitella, mikä onnentunne neuloosikon valtaa kun jotain tuollaista pyydetään tekemään. Mitä siitä vaikka lankalaihikseni jäisikin tässä kuussa lihotuksen puolelle, mitä siitä vaikken kaikkia kotitöitä ennätäkään tehdä, minua on pyydetty testaamaan karstalankaa. Tokihan se menee tärkeysjärjestyksessä kaiken muun edelle. Meneehän? :)

 
Lankalihotusta 300g.

6 kommenttia:

 1. No ihan varmasti menee, varsinkin niiden kotitöiden edelle.... Ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Mikään ei voi mennä moisen kunniatehtävän eelle, puikot vaan suihkimaan :)
  Kauniit sävyt on langoissa ja ihanan tuntusta on varmasti, varsin jos lanoliinia yhä niin käjet pyssyy hyvässä kunnossa samalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tullut ajatelleeksikaan, lanoliinia ja käsiäni. Nyt talvella tuntuu että kädet kuivuvat hurjasti, mielenkiintoista senkin vuoksi kokeilla tuota lankaa. Kun vaan keksisi mitä siitä tekee. :)

   Poista
 3. Naulan kantaan, asioilla on tärkeysjärjestys ja vain Sinä voit koeneuloa arvotavaran eli langan. Tätä ei kutsuta lihomiseksi, kun kyseessähän on Laaduntarkkailu! Onnellisia hetkiä langan ääressä ja nämä sopivat kaikkiin asusteisiin. Onpa keväiset pääsiäismunat, kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo olikin hyvä pointti ettei tätä edes lihotukseksi lasketa. Laaduntarkkailu, mainio juttu. :D

   Poista